Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
‘S&P komende 12 maanden nauwelijks van zijn plaats’

‘S&P komende 12 maanden nauwelijks van zijn plaats’

De S&P 500 zal de komende 12 maanden slechts zijwaarts bewegen. Analisten van Goldman Sachs denken dat de index maar een klein beetje zal stijgen, zo schrijft CNBC in een bericht op de website.

Volgens strateeg David Kostin en zijn team biedt het komende jaar weinig perspectief op winsten. Ze verwachten dat de S&P de komende maanden zal stijgen naar 2150 punten; op moment van schrijven noteert de belangrijke graadmeter rond 2129 punten. Dat zou slechts een stijging van 1 procent betekenen. Daarna verwachten ze, na wat schommelingen, een niveau van 2100 punten aan het einde van het jaar.

Goldman houdt wat betreft de renteverhogingen in principe vast aan september. Echter, future-handelaren zien nu een kans van 50 procent dat de Amerikaanse centrale bank in december pas gaat verkrappen, tegenover een kans van 20 procent voor september.

Dividend

Door de dalende rendementen hebben beleggers niet veel anders om op terug te vallen dan dividenden. Goldman voorspelt dat het gehele totaalrendement aan het einde van het jaar zal komen van dividendbetalingen, terwijl voor de komende 10 jaar wordt uitgegaan van 46 procent van het totaalrendement. Ter vergelijking; tijdens de huidige bullmarkt maakten koerswinsten 80 procent van het totaalrendement uit. De S&P 500 steeg vanaf maart 2009 dan ook 220 procent.

‘We verwachten dat het gemiddelde dividend in de S&P 500 jaarlijks met 8 procent zal groeien de komende 2 jaar. Echter, met zoveel cash op de balansen zullen veel bedrijven het dividend harder laten groeien’, zegt Kostin.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht