Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
6% rendement op deze Telecom Italia-obligatie

6% rendement op deze Telecom Italia-obligatie

Vandaag behandelen wij de lening in dollar die door Telecom Italia Capital is uitgegeven, en waarvan de einddatum voor de aflossing vastgesteld is in 2034 en de coupon op 6 procent.

Dat schrijft Oblis.be in een bericht.

Deze obligatie heeft, sinds de uitgifte meer dan tien jaar geleden, te maken gehad met een aantal aanzienlijke variaties, waaronder een hoogtepunt in het rendement van meer dan 13% in oktober 2008, middenin de financiële crisis.

De rendementen hadden in de herfst van 2011 eveneens 9% bereikt, in een context waarin de staatsschulden in de eurozone veel verontrusting veroorzaakten. Telecom Italia, als onderneming van Italiaanse oorsprong, werd achterhaald door de verhoging van de financiële ratio’s van het land.

Sinds die tijd is de context wat gunstiger geworden voor Telecom Italia. Het rendement van de obligatie onder ons vergrootglas ligt overigens in de buurt van een historisch dieptepunt van 5,90%. Vandaag, dinsdagochtend, is het mogelijk om zich te plaatsen voor deze obligatie tegen een koers van 101% van de nominale waarde.

Deze obligatie-uitgifte heeft de schuldrang "senior, niet gegarandeerd" bij deze historische operator uit Italië. De beoordeling van de onderneming is "BB+" bij Standard & Poor’s, "Ba1" bij Moody's en "BBB-" bij Fitch Ratings. Het betreft dus een uitgever "High Yield" bij Moody's en Standard & Poor's, maar "Investment Grade" bij Fitch Ratings.

De minimale coupure voor onderhandeling komt op 1.000 dollar. Afgezien van het risico "uitgever", moet de belegger dus rekening houden met een risico in verband met de fluctuatie van de uitgiftevaluta. Wij melden dat Telecom Italia Capital SA, de uitgever van de obligatie, in Luxemburg gebaseerd is en dat er dus geen sprake is van de dubbele voorheffing.

Over Telecom Italia

Telecom Italia is een gediversifieerde groep die actief is in de sector van de telecommunicatie in Italië, en die gedeeltelijk afkomstig is van de voormalige openbare operator met dezelfde naam. De onderneming biedt diensten in vaste en mobiele telefonie, toegang tot breedband internet, de Cloud, enz.. Zij zijn aanwezig in Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Afrika en Azië.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht