Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
J.P. Morgan tipt aantrekkelijke sectoren

J.P. Morgan tipt aantrekkelijke sectoren

Veel beleggers vragen zich af of ze nog moeten investeren in aandelen uit de Verenigde Staten. Volgens Christian Preussner, van J.P. Morgan Asset Management, is dat zeker het geval en zijn er verschillende factoren die maken dat Amerikaanse aandelen nog altijd aantrekkelijk zijn.

‘Het huidige cijferseizoen in de Verenigde Staten is meer gemengd dan ooit. Toch verslaat tot nu toe 72 procent van de bedrijven de verwachtingen. Wij zijn dan ook relatief optimistisch en verwachten een bescheiden onderliggende groei van het bbp met 2,5 procent dit jaar’, vertelt Christian Preussner, US equities chief client portfolio manager bij J.P. Morgan Asset Management. 

In het huidige stadium raadt Preussner echter wel aan om te focussen op specifieke sectoren en bedrijven, waarbij hij met name kansen ziet voor cyclische aandelen. Een van de factoren waar Amerikaanse aandelen van zouden kunnen profiteren is de lagere olieprijs, zoals luchtvaartmaatschappijen.

Niet duur

J.P. Morgan stelt verder dat ook de waarderingen van Amerikaanse aandelen, zoals vaak wel gezegd wordt, helemaal niet te duur zijn. ‘Ze zijn niet duur maar ook niet goedkoop. Zo komt de koers-winstverhouging neer op 17 tegenover het langetermijngemiddelde van 16x. Wat ons betreft is niet te duur, zeker niet in verhouding tot obligaties die er nu extreem duur uitzien.’

Wat sectoren betreft die er momenteel overgewaardeerd uitzien, wijst Preussner op utilities, telekom en consumer staples. ‘Deze sectoren zijn erg overgewaardeerd en dat drijft de index als geheel op. Financial services en IT zijn momenteel juist goedkoper dan hun gemiddelde op de lange termijn.’

Al met al voelt Preussner zich comfortabel bij de huidige niveaus, maar beleggers moeten dus wel selectief zijn. Hij waarschuwt daarnaast dat beleggers aandelen met een erg hoog dividend zouden moeten mijden, omdat die dividenduitkeringen niet altijd houdbaar zullen zijn. Daarentegen zouden ze zich moeten richten op bedrijven met winstgroei, een sterke vrije kasstroom, bescheiden payout ratio’s en op bedrijven die de mogelijkheid hebben om aantrekkelijke rendementen op het eigen vermogen te genereren. 

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht