Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Fidelity over kansen in tweede helft 2015

Tweede helft 2015: hier liggen de kansen

Terwijl veel beleggers zich zorgen maken over de waarderingen en winsten van Amerikaanse aandelen, maakt Dominic Rossi, Global Chief Investment Officer bij Fidelity, zich weinig zorgen. ‘Geen van beide zal de 6 jaar durende bullmarkt voor Amerikaanse aandelen doen eindigen.’

Rossi is positief over Amerikaanse aandelen voor de tweede helft van het jaar en voor 2016. Hij verwacht dan ook dat de VS zijn leiderschapspositie op de wereldwijde aandelenmarkt weer zal veroveren. 

Winstgroei

‘Er valt niet te ontkennen dat Amerikaanse aandelen in het laatste kwartaal van 2014 hun winsten behoorlijk zagen dalen. In veel gevallen zijn de winsten zelfs 20 tot 30 procent gedaald. Ik verwacht echter dat de winst in de loop van het jaar weer zal aantrekken’, vertelt Rossi die denkt dat er ook in 2016 sprake zal zijn van groei. 

De CIO van Fidelity wijst erop dat de belangrijkste reden achter de winstdaling in 2014 en het eerste kwartaal van 2015 de gedaalde olieprijzen zijn. De voordelen van de lagere energieprijzen voor de bredere economie zullen echter pas in de tweede helft van dit jaar duidelijk worden, dankzij onder andere hogere consumentenuitgaven.

Aandelenwaarderingen

Rossi maakt zich verder ook geen zorgen over de waarderingen van aandelen in de VS. Hij wijst erop dat ze niet te hoog zijn. Daarbij houdt hij onder andere rekening met de rente, die laag is en zal blijven. Zelfs als de Federal Reserve de rente, erg rustig en geleidelijk, zal verhogen. 

‘Verder zullen gezonde dividendrendementen en winstgroei ervoor zorgen dat de aandelenmarkten verdere vooruitgang kunnen boeken, omdat aandelenwaarderingen niet hoog zijn in vergelijking met andere beleggingscategorieën.’ De CIO verwacht hoge enkelcijferige rendementen op aandelen in de VS. ‘Gunstig’ in vergelijking met de erg lage rentes op obligaties, aldus Rossi. 

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht