Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Morgan Stanley: Apple kan 50% stijgen

Morgan Stanley: Apple kan 50% stijgen

Het lijkt een prachtig jaar te worden voor Apple doordat zowel de vraag naar de iPhone als de Apple Watch in positieve zin zal verrassen. Dat verwacht althans analist Katy Huberty van Morgan Stanley.

In een note laat de analist weten haar schatting voor het aantal verkochte iPhone's in het juni-kwartaal te verhogen van 46 miljoen naar 50 miljoen. Huberty legde uit dat de toegenomen vraag in het huidige kwartaal wordt gedreven door China en andere opkomende markten. 

Apple Watch

De analist wijst verder op peilingen die een sterke vraag onder bestaande gebruikers van de iPhone impliceren. Toch is het volgens haar niet alleen de iPhone die de koers van Apple kan stuwen. Morgan Stanley meldt namelijk dat de vraag naar de Apple Watch in de Verenigde Staten sinds maart is toegenomen met 60 procent. 

Huberty verwacht dat er in de eerste 12 maanden 36 miljoen stuks van de Apple Watch worden verkocht. In haar vorige verwachting ging zij nog uit van 30 miljoen exemplaren. 

Hogere winstverwachting

De positieve verwachtingen zorgen ervoor dat Morgan Stanley ook positiever is geworden over de verwachte winsten van Apple. Zo verhoogt de analist haar winstverwachting voor 2015 met 4 procent en voor 2016 met 8 procent. Het koersdoel blijft ongewijzigd op 166 dollar per aandeel. 

De koers van Apple zou echter nog meer stijgingspotentieel kunnen hebben. ‘In een bullscenario kunnen aandelen van de techgigant opklimmen naar 195 dollar.’ Een opwaartse ruimte van zo’n 50 procent vanaf het huidige niveau.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht