Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Zorgen Griekse problemen voor nieuwe correctie?

Zorgen Griekse problemen voor nieuwe correctie?

Eens in de zoveel tijd zijn er schokken in de markt die kunnen zorgen voor forse bewegingen. De Griekse problemen van afgelopen weekend zorgen vandaag voor zo’n schok. Maar is het de start van een vierde correctie? Op die vraag gaat technisch analist Bas Heijink van ING Investment Office in. 

‘De Griekse impasse van dit weekend zorgt vandaag voor een schok op de korte termijn. De middellange en langetermijntrend zullen hier echter niet door veranderen. Dus is dit de start van de vierde correctie van dit jaar? We kunnen het niet uitsluiten, maar verwachten het momenteel niet’, schrijft Bas Heijink in een note. Momenteel gaat hij ervan uit dat de bodem in het beeld op de middellange termijn voor de AEX-index is gevormd rond 464,60 punten. 

Einde correctieperiode

Heijink denkt verder dat de correctieperiode die in maart is gestart, zich momenteel in de eindfase bevindt. In de zomermaanden is de weg volgens de technisch analist daarom vrij richting de jaartop van 510,50 tot de dubbele top van eind 2007 op 521.

Op de lange termijn blijft de Heijink positief op de AEX. Hoewel hij voor 2015 opnieuw rekening houdt met meerdere correcties, is zijn eerste doel – de top van 2008 op 495 punten – ondertussen behaald. ‘Een verder vervolg in 2015 naar de dubbele top uit 2007 bij 564 lijkt realistisch.’

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht