Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Online gaming: betere winst dan Apple (adv)

Advertorial 

Online gaming-ondernemingen boeken vaak verbluffend hoge winstmarges. Dat maakt ze vaak zeer aantrekkelijk voor beleggers. Neem het Chinese Tencent, dat 56% van zijn omzet behaalt met online gaming. Misschien niet zo bekend voor Nederlandse beleggers, maar dit bedrijf heeft een hogere beurswaarde, circa 155 miljard euro, dan ‘ons’ Unilever, waarvan de beurswaarde nu circa 117 miljard euro bedraagt.

Maar wat pas echt opvalt aan dit bedrijf zijn de geweldige marges: brutowinstmarge 61%, nettowinstmarge 30%. Dat zijn betere marges dan die van de erkende winstmachine Apple: 40% en 23%! Ook andere online gaming-bedrijven als het Amerikaanse Activision Blizzard, dat onder meer de succesvolle games World of Warcraft en Destiny uitbrengt, en het Amerikaanse Electronic Arts hebben geweldige winstmarges. 

Verklaarbaar

Die hoge winstmarges zijn ook goed verklaarbaar. De ontwerp- en maak-fase bij het ontwikkelen van nieuwe spelen is kostbaar. Alles wordt uit de kast getrokken om een mooi en aantrekkelijk spel te ontwikkelen en kosten noch moeite worden gespaard. Maar de kosten voor verveelvoudiging en distributie van een online game zijn vervolgens niet hoog.

Verder hebben deze bedrijven een hele nieuwe groep online gamers aan zich gebonden. Mensen die niet snel achter de laptop of pc een online game gaan spelen, maar die het wel heel leuk vinden in verloren momenten op de smartphone een leuk online spel te doen. Bijvoorbeeld als ze met de trein naar hun werk forenzen. 

Jaarlijks 8% groei (I)

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Digi-Capital groeit de online gaming-markt de komende jaren jaarlijks 8%, naar een omvang van dan 110 miljard dollar in 2018. Online gaming bedrijven hebben het vorig jaar ook overwegend goed gedaan op de beurs. Zo boekten de al genoemde aandelen Tencent, Activision Blizzard en Electronic Arts in 2015 respectievelijk 35%, 92% en 46% koerswinst. Natuurlijk presteerden niet alle online gaming-bedrijven zo goed – het Chinese Changyou boekte een min van 9% in 2015 – maar met een gespreid setje online gaming-aandelen hadden beleggers vorig jaar een mooie plus geboekt.

Beleggers die op zoek zijn naar een sector waar flinke groei wordt geboekt en die extreem winstgevend is, kunnen overwegen bij Trend Invest in te stappen in de Trend Online Gaming. In deze Trend zijn 15 toonaangevende internationale aandelen opgenomen, onder meer de hierboven genoemde aandelen.  


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. 

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

Advertorial 

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht