Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'De markt reageert overdreven'

'De markt reageert overdreven'

De bekende hedgefondsmanager en miljardair John Paulson maakt zich geen zorgen over een recessie in de Verenigde Staten. De markt reageert overdreven op de zorgen over een slecht presterende economie, vindt hij, en dat kan juist kansen bieden.

De hedgefondsmanager profiteerde flink door in 2007 de huizencrisis in de Verenigde Staten te voorspellen. Maar ook Paulson voelt de frustratie van de wereldwijde daling van de aandelenmarkten sinds het begin van het jaar.

Weer in evenwicht

“We hebben rustig bijgekocht, maar de markt blijft maar dalen. Vrijwel alles wat je koopt, daalt”, zei hij op een investeringsconferentie in Puerto Rico. Toch denkt hij dat de markten binnenkort weer kunnen herstellen. 

“Er is een disconnectie tussen de prestaties op de aandelenmarkten en de prestaties van bedrijven. De bedrijven in onze portefeuille doen het eigenlijk heel goed, en toch blijven de koersen dalen. Dat is dus een disbalans, maar uiteindelijk zal het evenwicht weer hersteld worden."

Bankensector

Hoewel bankaandelen nu onder vuur liggen, maakt Paulson zich eerder zorgen over China dan over banken. “Amerikaanse banken zijn zeer goed gekapitaliseerd. Ze hebben een veel lagere leverage en veel meer liquiditeit. Hun kredietportefeuille is ook van hogere kwaliteit.”

Terwijl hij dus redelijk optimistisch gestemd is over de financiële sector in de VS, maakt hij zich meer zorgen over het financiele systeem in China, vooral vanwege de hoeveelheid krediet die wordt uitgegeven.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht