Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Stieren aan zet bij Delhaize

Het aandeel Delhaize Groep bevindt zich al geruime tijd in een sterke uptrendfase. In de afgelopen weken kwam de koers echter amper van zijn plaats, maar thans zijn er diverse indicaties dat een significante beweging omhoog aanstaande is. De stieren zijn aan zet, goed nieuws voor trendvolgende beleggers. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven tot hoe ver de opmars kan reiken.

Uitbraak aanstaande

De ondertoon op het speelveld is al lange tijd sterk positief. Er is een duidelijk proces van hogere bodems en hogere toppen gaande, keurig geïllustreerd door een fier stijgende gemiddeldelijn. In de afgelopen weken was er sprake van een consolidatiefase, maar thans ziet het er naar uit dat een felle opwaartse beweging aanstaande is. De dynamische OS- en OB-banden zijn namelijk naar elkaar toe gekropen, veelal de prelude voor een significante koersbeweging. De swingteller springt deze week met een witte candle op +1, dus mijn Dashboard systeem onderstreept de sterke ondertoon door een UP-status af te geven. Een opmars richting de rode streep op 98,25 is thans aannemelijk.

Als dit weerstandsniveau vervolgens wordt doorbroken, wint de sterke uptrend aan kracht en komt ruimte vrij richting het berekende koersdoel op 107,00. Aangezien het neerwaarts risico beperkt is tot aan de groene steunstreep op 89,12, ligt bovendien de risk-reward ratio er aantrekkelijk bij. Duidelijk positieve vooruitzichten dus voor Delhaize, voorwaarde is wel dat de koers boven 89,12 blijft bewegen.

Tweetrapsraket

Er zijn diverse indicaties dat een significante opwaartse beweging aanstaande is. Trendvolgende beleggers kunnen dan ook overwegen om de verwachte opmars richting de weerstand op 98,26 mee te spelen. Als deze barrière vervolgens wordt geslecht, wint de trend verder aan kracht en zijn additionele koopposities gerechtvaardigd. Uiteraard grijpt u in als de groene steunlijn op 89+ bezwijkt. Op deze manier speelt u uitstekend in op de kantelpunten op de grafiek, succes!

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht