Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Duurzame energie, mooi rendement (adv)

Advertorial 

De kostprijs van duurzame energie wordt nu in zo’n rap tempo lager dat olieproducerende landen en bedrijven als Shell en BP behoorlijk zenuwachtig aan het worden zijn, terwijl steeds meer beleggers in duurzame energiebedrijven stappen. En dat is begrijpelijk, want met duurzame energie heb je als belegger uitzicht op een mooi rendement. De Trend Duurzame Energie van Trend Invest bijvoorbeeld heeft sinds de lancering in augustus vorig jaar het een stuk beter gedaan dan de AEX.*

De records buitelen ook over elkaar als het om duurzame energie gaat. Het emiraat Dubai, gelegen op een plek op de wereld waar olie in overvloed is, had recent opnieuw een wereldrecord te pakken: de laagste prijs voor een kilowattuur zonnestroom. En ook in landen zoals ons land en Duitsland, waar de zon minder schijnt gaat het rap. Want dan is vaak een combinatie van zon en wind ’winnend’. 

Zenuwachtig 

De fossiele wereld, zoals oliebedrijven en olieproducerende landen rondom Dubai en elders in de wereld, begint zenuwachtig te worden van de rappe daling van de kostprijs van duurzame energie. Want tegen dit soort stroomprijzen is geen enkele andere techniek bestand.

Je ziet nu ook dat oliebedrijven als Shell in duurzame energieprojecten stappen. Het is dan ook niet vreemd dat grote beleggers als banken en pensioenfondsen miljarden euro’s blijven investeren in deze groeimarkt de komende jaren. 

Zelf instappen

Maar ook u kunt makkelijk in duurzame energie stappen. Maar welk aandeel dan? Die vaak lastige keuze hoeft u echter helemaal niet te maken. Met de Trend Duurzame Energie van Trend Invest, die door steeds meer beleggers wordt ontdekt, bent u in één keer breed gespreid belegd in 14 toonaangevende Europese duurzame energiebedrijven. De Trend boekt sinds de lancering 24 augustus vorig jaar een rendement van 20%, terwijl de AEX een rendement van -2% boekte.

Makkelijk en flexibel

Aandelen als SMA Solar Technology, een Duitse producent van omvormers voor zonne-energie installaties, en VERBIO Vereinigte BioEnergie ook Duits en actief in de productie van biobrandstoffen, zijn sinds de lancering van de Trend echt omhoog gespoten op de beurs. Maar natuurlijk zijn er ook altijd aandelen die minder presteren. Daarom is het zo slim om breed gespreid in zo’n trend te beleggen.

En dat kan heel makkelijk met de Trend Duurzame Energie. Trend Invest biedt flexibiliteit en gemak voor beleggers die geloven in snelgroeiende trends. Meer weten of een rekening openen? Dat kan op www.trendinvest.nl.


Alle informatie van Trend Invest over de rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement van de Trend is berekend van 24 augustus 2015  tot en met 20 mei 2016 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. In het verleden behaalde resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten variërend tussen de 0,45% en 0,9%.

Advertorial 

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht