Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Turboportefeuille sluit eerste jaarhelft af met kleine winst

Turboportefeuille sluit met bescheiden winst (adv)

We zijn precies op de helft van het jaar aanbeland en dat betekent dat we vandaag alle posities in onze Turboportefeuille sluiten. De portefeuille rondt het halfjaar af met een bescheiden winst van 0,9%, waarmee we de AEX hebben verslagen. De Amsterdamse graadmeter rendeerde in dezelfde periode 0,5%.

Met flinke uitslagen naar boven en beneden, is de AEX dus per saldo niet veel van zijn plaats gekomen sinds de start op 428 punten in de eerste week van januari.

Voor de Turboportefeuille gingen we van start met 15.000 euro, waarvan 10.000 belegd in tien posities van elk ongeveer 1000 euro. Daarbij werden posities ingenomen met turbo's met een hefboom van ongeveer drie. 

Kleine winst

Iedere week mocht een expert wijzigingen aanbrengen in de portefeuille en eenmaal per maand bepaalde het publiek wat we kochten en verkochten. Het bleek niet altijd eenvoudig om een goede spreiding in longs en shorts te bewerkstelligen maar ondanks de vele kapiteins op het schip heeft de portefeuille dus een kleine winst van 0,9% weten te behalen.

We willen u als bezoeker van Belegger.nl of Beursduivel.be hartelijk danken voor het volgen van de portefeuille en voor het trouwe stemmen en de input die u ons hierbij gaf. Bekijk hieronder de laatste aflevering van de Turboportefeuille waarin Geert-Jan Nikken nog een laatste blik werpt op posities die we vandaag liquideren. 

Hier vindt u alle voorgaande afleveringen terug.

De Turboportefeuille wordt mogelijk gemaakt door Goldman Sachs  - Advertorial

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht