Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Twee van Buffett's favoriete aandelen

Twee favoriete aandelen van Warren Buffett

Eén van de bekendste en meest succesvolle beleggers ter wereld is Warren Buffett. Wat zijn zijn favorieten? The Motley Fool werpt een blik op twee klassiekers die juist nu de moeite waard zijn om aan te kopen.

Dit zijn twee van de lievelingen van ‘Het orakel uit Omaha’:

Apple

"Ondanks dat Buffett niet bekend staat als liefhebber van technologieaandelen, is hij erg bullish op Apple. Het is vrij uitzonderlijk dat een marktleider als Apple wordt verhandeld voor een koerswinstverhouding van 13. Buffett’s investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway moet wel erg overtuigd zijn van de onderwaardering van het aandeel, want het heeft onlangs de positie in Apple uitgebreid naar maar liefst 1,7 miljard dollar. Dat maakt de positie nog groter dan de positie die Berkshire heeft in General Motors, van 1,6 miljard dollar. Het dividendrendement bedraagt 2,1%."

Bekijk ook: Koopjesjagen met deze 3 dividendpicks

Coca Cola

"Ook Coca Cola is zo’n klassieker. Het belang in Coca Cola is het op twee na grootste dat Berkshire heeft, na die in Kraft Heinz en Wells Fargo. Met een koerswinstverhouding van 25 is Coca Cola niet zo goedkoop als Apple, maar Berkshire is vooral gecharmeerd van het duurzame businessmodel. Beleggers moeten ook geen goedkope waardering verwachten bij Coca Cola, onder andere omdat het bedrijf een enorm concurrentievoordeel heeft. Buffett is gek op ‘onneembare vestingen’, en Coca Cola is daar een voorbeeld van. Daarnaast is het dividendrendement een mooie 3,2%. Geruststellend daarbij is dat Coca Cola de afgelopen 53 jaar het dividend onafgebroken verhoogd heeft." 

Lees ook: Vijf fouten die beleggers vaak maken

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht