Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Geen zorgen om bubbel in tech-sector'

'Geen bubbel in tech-sector'

Ondanks de snelle groei in de technologiesector, is de angst dat deze in een bubbel terecht is gekomen, ongegrond. Dat stellen een aantal analisten geïnterviewd door Cnbc.

Technologie-index Nasdaq steeg de afgelopen vijf jaar al zo’n 110%, en ook tech-aandelen in de S&P 500 zagen vergelijkbare winsten. Sinds het debuut van Facebook in 2012, is de koers van het aandeel al meer dan verdrievoudigd, waarbij het de laatste twaalf maanden er zelfs 40% bijkreeg. Alphabet, het moederbedrijf achter Google, kreeg er het afgelopen jaar 20% bij. 

Niet duur

Toch vindt Maurits Heldring, Senior Equity Research Expert bij ABN Amro, technologieaandelen niet duur. “De waarderingen zijn eigenlijk niet hoog als je ze vergelijkt met die in de periode van de dot.com-bubbel. Dat was een heel andere situatie.”

Volgens Heldring ontwrichten de leidende technologiebedrijven ook andere sectoren, en halen ze daar de dollars weg. “Kijk eens naar de financiële situatie van bedrijven als Apple, Google en Facebook. De marges zijn hoog, en ze hebben fantastische balansen.”

Lange termijn-kansen

Neil Brown, Investment Manager Pan European Equities bij Alliance Trust Investments, sluit zich bij hem aan. “Het is lastig om groei in de markt te vinden, maar in de technologie vind je die wel. Ze gooien andere industrieën overhoop.”

Volgens Brown is de keus in Europa minder groot, maar ook daar zijn mooie kansen te vinden, vooral op de lange termijn. "Kijk eens naar namen als ASML of Infineon. Het gaat er niet om wat ze dit kwartaal doen of wat ze in augustus verkochten. Het gaat erom wat ze de komende twee, drie of vijf jaar doen.”

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht