Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Up-status voor AkzoNobel

Lange tijd stond het aandeel AkzoNobel flink onder druk. In de laatste weken is het technische landschap echter flink verbeterd, het is de bulls gelukt een einde te maken aan de downtrendfase en een nieuwe uptrend te starten. Alle componenten van mijn marktlens staan thans op groen, goed voor een nieuwe UP-status op het Dashboard. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven tot hoe ver Akzo kan reiken. Kijkt u met mij mee. 

Trendbreuk

Gedurende lange tijd voerden de beren de regie op de grafiek. Er is een duidelijk proces van lagere toppen zichtbaar op de chart en ook beweegt de gemiddeldelijn zuidwaarts. De bulls probeerden in het afgelopen jaar twee keer eerder een trendbreuk te bewerkstelligen, maar thans lijkt het wel raak.

Na de recente +9 swing is de pullback immers keurig opgedroogd ter hoogte van de gemiddelde lijn; een krachtig signaal. Vanaf de 55 SMA-lijn wordt de weg omhoog nieuw leven ingeblazen. Er is deze week een mooie witte candle in de maak, de swingteller springt op +1 en ook de RSI veert keurig op vanaf de 50-lijn. Alle indicatoren staan zodoende op groen, hetgeen de nieuwe UP-status op mijn Dashboard rechtvaardigt.

Een opmars richting 66,06 is aannemelijk, daarboven komt 67,79 in beeld. Boven de weerstandzone komt zelfs ruimte vrij richting 75,00, de top van april 2015. Duidelijk positieve vooruitzichten dus voor Akzo richting de jaarultimo, voorwaarde is wel dat de koers boven de steungrens op 59,39 blijft bewegen. 

Stieren aan zet

De bulls geven te kennen goed te willen scoren in het laatste kwartaal van het jaar, hetgeen kansen biedt voor trendbeleggers. Zij kunnen overwegen om de verwachte opmars richting de 66,06/67,79 weerstandzone mee te spelen. Als de rode strepen vervolgens worden geslecht, zijn additionele posities gerechtvaardigd. Het geschetste positieve scenario is valide zolang de koers boven de steunlijn op 59,39 blijft bewegen. Succes!  

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht