Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
7 kooptips van Goldman Sachs in de retailsector

7 kooptips van Goldman Sachs in de retailsector

Goldman Sachs is optimistisch over de Amerikaanse consument en selecteerde zeven aandelen uit de retailsector die gemiddeld met 25% kunnen stijgen, meldt beleggingssite TheStreet. Retailers zoals Home Depot en Walmart staan deze week centraal met hun kwartaalberichten en vooruitzichten voor het volledige boekjaar.

Ondanks de retoriek rond de Amerikaanse handelsoorlog met China zorgen de oplevende aandelenmarkt en de stijgende lonen voor optimisme over de vooruitzichten van de consumentenbedrijven. Beleggers hebben zich dan ook stevig gepositioneerd in de sector. De Consumer Discretionary Select Sect SPDR ETF is dit jaar met 13% gestegen, ten opzichte van een stijging van 5% van de S&P 500.

Enorm optimisme

Volgens een nieuwe enquête van Goldman Sachs onder 2.000 consumenten staat het economisch optimisme op het niveau van het begin van de enquête in 2005. Pessimisme over de vooruitzichten van de economie bevindt zich op het laagste niveau. Het optimisme is het sterkst bij de grootverdieners, maar ook het optimisme in het middeninkomensegment staat op het hoogste niveau in acht jaar.

"De impact van sterke aanjagers van de vraag en een sterk consumentensentiment is duidelijk zichtbaar in de consumentenbestedingen. Terwijl de meest relevante (maandelijkse) consumptiemetingen - de kernverkopen in de detailhandel en totale goederen exclusief energie/voedsel/auto - hun recente piekgroei lieten zien in het vierde kwartaal van 2017, waren de trends in tweede kwartaal van 2018 solide", zei consumentenanalist Matthew Fassler. 

"De groei van het netto consumentenvermogen is ondertussen opnieuw gestegen, aangedreven door een mix van gestegen prijzen van onroerend goed en sterke financiële markten, en groeide in elk van de afgelopen zeven kwartalen met 6% tot 9% op jaarbasis."

Favoriete consumentenaandelen

"We blijven vertrouwen in het traject van het herstel van de consument, omdat de drijfkrachten van de bestedingen solide blijven. We zien tekenen van een matigend momentum van mei tot juli, en zwakkere plekken in huisvesting, maar blijven constructief over de vooruitzichten voor de consumentensector", aldus Fassler.

De zeven favoriete consumentenaandelen op de kooplijst van Goldman Sachs zijn: Wyndham Hotels & Resorts (opwaarts potentieel 44%), Aramark Holdings (opwaarts potentieel 38%), Las Vegas Sands (opwaarts potentieel 31%), Mondelez International (opwaarts potentieel 23%), Performance Food Group (opwaarts potentieel 19%), Tapestry (opwaarts potentieel 14%) en McDonald's (opwaarts potentieel 12%).

Lees ook: 3 Amerikaanse 'comeback'-aandelen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht