Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Stiekeme energierally: dit aandeel springt eruit

Stiekeme energierally: dit aandeel springt eruit

Energieaandelen maken een rally door die onder de radar lijkt te blijven, maar er is één aandeel dat er duidelijk uitspringt. Dat zegt Matt Maley, aandelenstrateeg bij Miller Tabak in een gesprek met Cnbc.

Het ziet ernaar uit dat energieaandelen aan een opmars bezig zijn. De XLE energie-ETF zit al eventjes in de lift en is bezig aan de langste reeks stijgingen in vier maanden. Individuele namen als ConcoPhillips en Haliburton presteren goed, maar er zijn meer interessante aandelen. 

Hess

Maley: “Er is een diverse groep van namen die het goed doen, waaronder Apache en ExxonMobil. Maar het aandeel dat er in mijn ogen bovenuit steekt, is olieproducent Hess.” 

“De koers van dit aandeel brak door belangrijke weerstandsniveaus. Eerder dit jaar werd bijvoorbeeld de meerjarige trendlijn, die helemaal teruggaat tot 2014, doorbroken. Dat was erg positief. En recent maakte de koers hogere toppen en hogere bodems. Dat is een bullish teken.”

Boris Schlossberg, directeur FX Strategy bij BK Asset Management, denkt dat zolang de olieprijs zich handhaaft op het huidige niveau, de sector goed zal blijven presteren.

'Geld komt binnen terwijl je wacht'

“Olie is niet meer onder de 60 dollar geweest, zoals veel beren verwacht hadden. Zolang we boven dit niveau blijven, is de oie- en gassector een veilige keus. En bovendien: energienamen zijn een van de plekken waar je inkomen genereert als aandelenbelegger. Neem bijvoorbeeld Exxon, dat nog altijd een dividendrendement van 4% biedt. Dus het geld komt binnen terwijl je wacht.”

Lees meer: Bogle: Houd koers en groei mee met Amerika

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht