Word abonnee en neem Beursduivel Premium
'Handelsdeal kan zorgen voor mooie rally'

'Handelsdeal kan zorgen voor mooie rally'

De S&P 500 kan een rally van wel 10% tegemoet zien als de VS en China een real deal handelsakkoord bereiken. Dat is de overtuiging van Savita Subramanian, topstrateeg van Bank of America.

Tegenover Cnbc verklaart ze: "Een gedeeltelijke deal, waarbij er geen nieuwe importtarieven komen maar waarin de tarieven van 2018 niet worden teruggedraaid, is al een beetje ingeprijsd. De markt kan daar een beetje op stijgen. Maar als er een 'echte deal' komt, zou dat zorgen voor 1 of 2 procentpunten meer winstgroei in 2019, wat nog niet is ingeprijsd."

Echte deal

Een 'echte' deal zou volgens Subramanian betekenen dat alle importheffingen die de VS en China elkaar afgelopen jaar hebben opgelegd, opgeheven zouden worden. Daarnaast moet er een oplossing worden gevonden als het gaat om het stelen van intellectueel eigendom van de VS door de Chinezen. 

Subramanian ziet dat veel bedrijven hun investeringen behoorlijk hebben teruggeschroefd. "Een einde aan de handelsoorlog zou veel betekenen, vooral voor techbedrijven. Die zijn misschien wel het belangrijkste stukje van de puzzel."

Positief

"De animal spirits die de afgelopen maanden negatief zijn geweest, kunnen omslaan naar positief. De trend kan zich dan weer hervatten. Maar alleen als er een volledige deal is."

De strateeg realiseert zich dat met een oplevende economie de Fed klaarstaat met renteverhogingen. "Maar als we op een punt komen waar de handelsperikelen zijn opgelost, we een gezondere economie hebben waarbij bedrijven weer gaan investeren en de animal spirits zijn sterk, dan kan de Fed gaan verkrappen zonder de markten om zeep te helpen."

Check ook: 'Nog even geduld met kopen'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht