'Eurozone kruipt uit dal'

WOENSDAG 11 APRIL 2012, 14:41 uur | 2615 keer gelezen
Door de redactie

AMSTERDAM (Belegger.nl) - Hoewel de eurozone economisch nu in een stevige inzinking zit, zal het later in het jaar uit het dal kruipen. Dat zeggen analisten van SNS Securities in een vandaag verschenen researchrapport.

In het rapport wijzen de analisten erop dat Duitsland de uitzondering is in de eurozone. In de andere landen staan de vertrouwensindicatoren heel laag. De analisten verwachten dat in verband met de draconische bezuinigingen in de meeste landen de consumptieve bestedingen nog wel even achter zullen blijven.

Toch is niet alles kommer en kwel, vindt SNS Securities. Zo is de export een pluspunt en door de gedaalde eurokoers is onze concurrentiepositie alleen maar verbeterd. Ook zeggen de analisten dat de eurozone voor een belangrijk deel de groei in de VS volgt, zoals uit onderstaande grafiek blijkt.

snss
 

Samen met de leidende indicatoren van de OESO en de centrale bank van België zal dit volgens SNS Securities de oorzaak zijn dat de eurozone uit het dal kruipt. In tegenstelling tot de consensus, die volgens de analisten veel negatiever is.

Reactie plaatsen

Reacties2

aad 11-04-2012, 17:21
Volgens EU-politici zijn we al lang uit het DAL!??????
verbaasd 11-04-2012, 18:15
Kijk eens naar 2008-2009. We stonden er toen (veel) slechter voor.

Maar dankzij een IETS MINDER SLECHT KABINET waren de gevolgen niet zo desastreus (zeker niet in verhouding tot de financiële toestand) als nu. Dat geeft te denken, Rutte c.s...

Reageren

  Koersen

  Indices
  Er zijn momenteel geen koersen beschikbaar
   koers%
   koers%
  Stijgers & Dalers
  Stijgers Laatst+/-%tijd
  Er zijn momenteel geen stijgers
   
  Dalers Laatst+/-%tijd
  Er zijn momenteel geen dalers