Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Nieuw Europees fonds senior vastgoedleningen

Natixis Asset Management en AEW Europe lanceren een Europees fonds dat belegt in senior vastgoedlening...

Natixis Asset Management en AEW Europe lanceren een Europees fonds dat belegt in senior vastgoedleningen. Het zogeheten Senior European Loan Fund beschikt nu over een gecommitteerd vermogen van 240 miljoen euro. Doelstelling is een omvang van 500 miljoen euro. De looptijd van dit closed-end fonds bedraagt zeven jaar.

Het fonds richt zich op professionele beleggers, waaronder institutionele partijen. De senior vastgoedleningen zijn bestemd voor hoogwaardig vastgoed, waaronder kantoren, winkels en logistieke panden door heel Europa, maar in het bijzonder in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het betreft zowel nieuwe leningen in samenwerking met banken als het opkopen van bestaande leningen. Er wordt gemikt op een rendement dat overeen komt met dat van zogenoemde ‘investment grade’ obligaties.

Het fondsbeheer ligt bij Senior European Loan Management, een dochteronderneming van de internationale vermogensbeheerder AEW Europe. De fondsmanager wordt geadviseerd door twee senior portfolio managers van Natixis Asset Management, onderdeel van de wereldwijde vermogensbeheerder Natixis.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.