Word abonnee en neem Beursduivel Premium
ABN Amro charttechnisch in overlevingsstand
Beeld: iStock

ABN Amro charttechnisch in overlevingsstand

Beleggers in ABN Amro worden verrast met mooie cijfers en hoopvolle verwachtingen. Dit alles zou tot uiting moeten komen in het koersverloop, nietwaar? Ik zal de korte termijn dagchart voor u duiden om vast te stellen hoe het meest waarschijnlijke scenario er uit ziet.

Op moment van schrijven voeren de bulls een dappere overlevingsstrijd.

Wilde trendfase

Op de dagkaart is een wilde trendfase zichtbaar. In eerste instantie zien we een uitbraak boven de SMA-lijn. Dat was bij €14+ het geval in juni dit jaar.

De breakout hield aan tot de spiketop op €15,83+, waarna een pullback werd ingezet, waarbij de koers werd terug gedrukt tot nipt onder de SMA-lijn. Oei, randje ravijn voor de bulls met thans een zwarte kleefcandle. Maar toch ook wel veerkracht, gelet op de lange spriet onder aan de candle. Hoe nu verder?

Wacht op wit

Met alle indicatoren in een minstand wordt het de bulls niet makkelijk gemaakt. Zij moeten alle zeilen bijzetten om een trendomkeer op de korte termijn af te wenden.

Terugkeren boven de SMA-lijn op €14,50 is noodzakelijk en ook gewenst om uit te zien naar hernieuwde koopkansen.

Anticiperende speculanten zien wellicht nu al hun kansen, trendvolgende beleggers houden hun adem in. Bij een eerstvolgende witte candle, klevend aan de SMA of er boven, is er voor hen een koopkans.

Zo zie je maar weer hoe er merkwaardig gereageerd wordt op positieve cijfers. Mijn motto is en blijft dan ook “check de chart”, want die herbergt de koersroute.

Klik hier voor de ABN Amro Turbo's van BNP Paribas

 Risicowaarschuwing: 

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 Retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer: 

Nico Bakker  is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC. 

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. 

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hieraan zijn gerelateerd. Er kan ook sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

 

 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.