Word abonnee en neem Beursduivel Premium
NN Group ‘Buy the dip’
Beeld: ABM

NN Group ‘Buy the dip’

Het is altijd weer spannend hoe beleggers reageren op cijfers, verwachtingen en ander fundamenteel nieuws. Dit was ook het geval bij de NN Group, waar beleggers bijzonder enthousiast reageerden op gepresenteerde cijfers. Een flinke stierensprong, moet je daar nu op reageren, of is het beter even te wachten op wat afkoeling? Lees maar verder.

Lange termijn: positieve trend

Op de maandkaart is duidelijk zichtbaar dat de bulls aan de winnende hand zijn. Onlangs gebodemd op €31+, keurig op de SMA-lijn, met daarna witte candles met inmiddels de swingteller op +2. Alle indicatoren in de plus, geen overspannenheid, de bullenparade mag worden vervolgd richting de €44-47-zone. Niet eerder dan onder €30,00 kan de trend in gevaar komen.

Te veel euforie

De weekgrafiek geeft aan dat de recente stierensprong te enthousiast is. Met een relatief lange witte candle prikken de bulls door de SM- lijn, terwijl de RSI als spanningsmeter boven de OB-lijn noteert. Te veel euforie, eerst even afkoelen tot uiterlijk €36,00 om daarmee de breakout-beweging af te ronden, om vervolgens een serie hogere toppen en hogere bodems te starten. Nu is er dus sprake van een positieve overgangsfase op de weekchart.

Kopen op zwakte

Goed, instapkansen op de maandgrafiek, maar afkoeling op de weekchart, dat is een schijnbare tegenstrijdigheid. Wacht de korte dip af en blijf de weekkaart volgen wanneer dit tijdvenster hernieuwde koopkansen aanreikt. Wij noemen dit ‘kopen op zwakte’ ofwel ‘buy the dip’.


Klik hier voor de NN-Turbo's van BNP Paribas

 


Risicowaarschuwing
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 Retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC. 

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. 

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hieraan zijn gerelateerd. Er kan ook sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.