Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Ahold Delhaize rijp voor een flinke rally

Ahold Delhaize rijp voor een flinke rally

Er gebeurt van alles op het Damrak, waaronder explosieve berentikken als gevolg van fundamenteel nieuws. Daarbij is het altijd interessant om vast te stellen of de berendreun wellicht koopkansen herbergt. Dit laatste is het geval op de weekchart van Ahold Delhaize. Sta mij toe de grafiek voor u te duiden.

Stevige correctietik

Met zo nu en dan een slippertje van de stier is er sprake van een positieve ondertoon op het weekveld. Al zigzaggend gaat het naar hogere niveaus, met recent tot tweemaal toe een rally tot de €31+-zone. Daar ligt thans een weerstandzone, het hoogste niveau ooit gehaald.

In de afgelopen weken lieten de bulls de kop hangen, hetgeen resulteerde in een licht afkalvende koers met deze week een extra stevige berentik tot nipt onder de SMA-lijn. De groene steunstreep op afgerond €28,50 zou de bulls in de race kunnen houden; het is een ‘randje ravijn’-bodem.

Van trend naar trading

Als het lukt om vanaf het huidige niveau te herstellen, dan doemen de contouren op van een trading range met €28,50 als bodemlijn en de eerder genoemde €31+ als toplijn. Een ander marktbeeld, niet meer glooiend naar hogere niveaus, maar zigzaggend tussen rood en groen.

Wacht op wit

Er hangt mogelijk een stevig herstel in de lucht om daarmee de verwachte trading range te formeren. De koers mag daarbij uiteraard niet onder €28,50 duiken, anders gaat wel degelijk een dalende trend van start met €26+ als eerste rustpunt.

Maar wanneer actie ondernemen om te profiteren van de opleving? Daartoe is het gewenst dat er op de dagchart een witte candle verschijnt op de €28,50-steunstreep. Op de weekkaart zal de zwarte body dan in lengte krimpen. Dus koopjesjagers, trading range-spelers en trendbeleggers, “Wacht op wit” om Turbo Long-posities te overwegen.

Klik hier voor de Ahold-Turbo's van BNP Paribas

 

Risicowaarschuwing
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker  geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Lees hier de disclaimer ten aanzien van beleggingsaanbevelingen die op dit document van toepassing is.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.