Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Benzine tanken wordt fors duurder

Benzine tanken wordt fors duurder

Op de beurzen zijn er diverse smaakmakers die er voor zorgen dat op de aandelenvelden al dan niet gunstige koersuitslagen te zien zijn. De koersontwikkeling van BrentOil is zo'n smaakmaker. En dat merken we uiteraard ook bij de benzinepomp.

Ik heb helaas geen goed nieuws: BrentOil kan maar liefst 35% oplopen, benzine tanken wordt fors duurder.

Mooie upswing gaande

De maandgrafiek toont duidelijk aan dat de ondertoon positief is. Er is sprake van een stijgende trendfase, getuige de positieve rangen en standen bij de indicatoren.

Ook charttechnisch gezien voeren de bulls de regie. Onlangs gebodemd op de SMA-lijn, tevens 50% Fibolijn rond $70,00, daarna mooie witte candles op een rij, met de swingteller deze maand op +3. Steun op $68+, spike-weerstand op $137, candle-weerstand rond $125, dat zijn de krijtstrepen op het veld.

Forse opleving

Alles overziende kan technisch worden vastgesteld dat een stijging van de olieprijs richting de $125-zone het meest waarschijnlijke scenario is. En dat impliceert dat tanken aan de pomp minder plezierig wordt, behalve voor hen die steevast voor €50,00 tanken, haha.

Wellicht dat de aanslag op de portemonnee kan worden verzacht met een Turbo Long-positie op BrentOil, want daar kun je immers goed aan verdienen als de olieprijs stijgt.

Klik hier voor de Brentolie-Turbo's van BNP Paribas

 

Risicowaarschuwing
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker  geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.


Lees hier de disclaimer ten aanzien van beleggingsaanbevelingen die op dit document van toepassing is.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.