Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Galapagos rijp voor een rebound?
Beeld: © iStock

Galapagos rijp voor een rebound?

U kunt het zich wellicht niet voorstellen, maar er zijn op het Damrak ook fondsen die een dalende koerstrend tonen. Galapagos is daar een van. Maar binnen een dalende trendfase is er zo nu en dan ruimte voor een stevige opleving, ofwel rebound. Het ziet ernaar uit dat Galapagos rijp is voor een rally met een opwaarts potentieel van bijna 25%. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden.

We moeten terug naar mei 2020 toen de koers, schrik niet, rond de 200 schommelde. Daar vond topvorming plaats als opmaat voor een correctie, die naadloos overging in een breakoutbeweging. De klad kwam er goed in, de koers bleef zakken tot circa €23, met zo nu en dan een poging van de bulls om boven de SMA-lijn te prikken. De beren sloegen echter steeds toe, de bulls hadden geen schijn van kans. 

Veel ruimte voor een rebound

Deze week proberen de bulls een solide witte candle te plaatsen vanaf het €23-niveau. Het zou zelfs een Bullish Engulfing patroon kunnen worden, gevoed door een +1 stand op de swingteller en een fel opkrullende RSI. Bodemstampers komen in actie om een rebound in gang te zetten die kan aanhouden tot midden in de Fibo grid zo rond €30+. Daar zou getopt kunnen worden onder het motto “oude steun wordt nieuwe weerstand”, toch een opwaarts potentieel van bijna 25%.

Koopkans voor countertrend spelers

Al met al een interessante en spannende propositie voor koopjesjagers en countertrend spelers. Mits de koers boven €23 blijft bewegen, is er sprake van een prima risk/reward-ratio, altijd een belangrijk gegeven als er BNP Paribas Turbo Long posities worden overwogen. Voor nu bezien of de bulls zich verder gaan vermannen met meer witte candles op hogere niveaus.

Klik hier voor de Galapagos-Turbo's van BNP Paribas

[pl]

Disclaimer: Nico Bakker heeft geen positie in Galapagos.

Risicowaarschuwing

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker  geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Lees hier de disclaimer ten aanzien van beleggingsaanbevelingen die op dit document van toepassing is.

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 24 juli

  1. Kering Q2-cijfers
  2. Samengestelde inkoopmanagersindex juli (Japan)
  3. KPN Q2-cijfers
  4. BNP Paribas Q2-cijfers
  5. Deutsche Bank Q2-cijfers
  6. UniCredit Q2-cijfers
  7. Consumentenvertrouwen (Dld)
  8. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (VK)
  9. Samengestelde inkoopmanagersindex -juli (eur)
  10. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (eur)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht