Nieuws | Beursduivel.be

Nieuws van vrijdag 11 januari 2019

Wall Street vlak gesloten

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag vlak gesloten. De toonaangevende SP 500 index sloot vlak op 2.596,27 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 23.995,95 punten en de Nasdaq slo...

11 jan | meer...

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones)De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, na negen opeenvolgende handelsdag hoger gesloten te zijn. Een daling op de Amerikaanse aandelenmarkten zette de risicobe...

11 jan | meer...

Uitgelicht: biotech in trek op de beurs

(ABM FN-Dow Jones)Aandelen van biotechfondsen waren deze week in trek in Amsterdam en Brussel. Bedrijven als Galapagos, Biocartis, Mithra en Celyad deden het goed, net als Pharming, Bone Therapeuti...

11 jan | meer...

AB InBev zet Bel20 niet hoger

(ABM FN)De Brusselse beurs is vrijdag fractioneel lager gesloten, ondanks de koersopstoot van AB InBev De Bel20 daalde 0,04 procent tot 3.411,73 punten. Het aandeel AB InBev kwam wat tot rust na ee...

11 jan | meer...

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN-Dow Jones)Hieronder volgen de belangrijkste items op de financile agenda voor Belgi tot en met maandag 21 januari 2019: MAANDAG 14 JANUARI 201907:00 MDxHealth - Jaarcijfers 2018 vlp. DINSDA...

11 jan | meer...

General Motors positief over outlook

(ABM FN-Dow Jones) General Motors verwacht in 2018 beter te hebben gepresteerd dan verwacht en is ook over 2019 positief. Dit bleek vrijdag uit een update van de Amerikaanse autobouwer. In oktober ...

11 jan | meer...

Video: Tips voor positief rendement 2019

(ABM FN-Dow Jones) Volgens fondsmanager Rob Stuiver van het VOC Fonds kan je het komende jaar eigenlijk het beste kiezen voor een rustige manier van beleggen. "Tegengestelde krachten zorgen voor 20...

11 jan | meer...

Update: consumentenprijzen VS lopen terug

(ABM FN-Dow Jones)De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in december licht gedaald met 0,1 procent. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid. De verwachtin...

11 jan | meer...

Wall Street koerst af op licht lagere opening

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen zullen vrijdag vermoedelijk licht in het rood van start gaan, aldus de futures. Donderdag werden er juist nog kleine winsten geboekt, waardoor er er inmidde...

11 jan | meer...

Consumentenprijzen VS lopen terug

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in december licht gedaald met 0,1 procent. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid. De verwachti...

11 jan | meer...

Personeel Proximus gaat dinsdag staken - media

(ABM FN)Het personeel van Proximus zal dinsdag staken uit protest tegen het herstructureringsplan dat deze week is bekend geworden. Dit meldt vrijdag VRT NWS. De staking is door de christelijke vak...

11 jan | meer...

Uitstel brexit wordt aannemelijker - media

(ABM FN-Dow Jones)Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie wordt mogelijk uitgesteld. Dit meldde de Britse krant The Evening Standard vrijdag op basis van uitspraken van parleme...

11 jan | meer...

Europese beurzen noteren vlak tot lager

(ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen noteerden vrijdag rond het middaguur vlak tot lager. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg fractioneel op 348,99 punten, de Duitse DAX verloor 0,...

11 jan | meer...

Beursupdate: AB InBev uitblinker

(ABM FN)De Brusselse beurs is vrijdag dankzij een koerssprong van indexzwaargewicht AB InBev stevig in het groen gekomen. De Bel20 index won 0,6 procent op 3.434,43 punten. AB InBev koerst fluks ho...

11 jan | meer...

Brits handelstekort gedaald

(ABM FN-Dow Jones)Het tekort op de Britse handelsbalans is in de drie maanden tot en met november licht gedaald ten opzichte van de periode ervoor. Dit bleek vrijdag uit overheidscijfers van statis...

11 jan | meer...

Lichte groeiversnelling Britse economie

(ABM FN-Dow Jones)De Britse economie is in november licht gegroeid. Dit maakte het Office for National Statistics vrijdag bekend. In november was er op maandbasis sprake van een groei van 0,2 proce...

11 jan | meer...

Correctie: Industriele productie Spanje omlaag

(ABM FN-Dow Jones)De industrile productie in Spanje is in november gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van statistiekbureau INE. De productie daalde met 1,5 procent op maandbasis, na een stijgin...

11 jan | meer...

Industriele productie Spanje omlaag

(ABM FN-Dow Jones)De industrile productie in Spanje is in november gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van statistiekbureau INE. De productie daalde met 1,5 procent op maandbasis, na een stijgin...

11 jan | meer...

Valuta: focus op Amerikaanse inflatiecijfers

(ABM FN-Dow Jones)Valutahandelaren kijken vandaag vooral uit naar het inflatiecijfer vanmiddag uit Amerika. Dit zei handelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "Vorige...

11 jan | meer...

Brussel kijkt verder omhoog

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat vrijdag naar verwachting een licht hogere opening tegemoet. Wall Street sloot donderdagavond ongeveer een half procent hoger, terwijl de Aziatische beurzen vanochte...

11 jan | meer...

Europese beurzen openen hoger

(ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. IG Markets voorziet een openingswinst van 32 punten voor de Duitse DAX, een plus van 15 punten voor de Franse CAC 40 ...

11 jan | meer...

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN-Dow Jones)Hieronder volgen de belangrijkste items op de financile agenda voor Belgi tot en met vrijdag 18 januari 2019: VRIJDAG 11 JANUARI 2019- Geen agendapunten MAANDAG 14 JANUARI 201907:...

11 jan | meer...
Market Monitor

Zoek in nieuws

Zoeken

Aandelen in het nieuws

ABN AMRO 18,815 -0,215 / -1,13%

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group