Nieuws | Beursduivel.be

Nieuws van vrijdag 15 maart 2019

Amerikaanse beurzen sluit week positief af

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten, als gevolg van optimisme over de voortgang bij de handelsbesprekingen tussen de VS en China. De toonaangevende SP 500 index ste...

15 mrt | meer...

Nieuwe CFO voor Van de Velde

(ABM FN) Van de Velde heeft Karel Verlinde aangesteld als nieuwe Chief Financial Officer. Dit maakte het lingeriebedrijf vrijdag bekend.Verlinde wordt per 22 april de nieuwe financile topman van Va...

15 mrt | meer...

Qualcomm krijgt miljoenenvergoeding van Apple

(ABM FN-Dow Jones)Apple moet het Amerikaanse chipbedrijf Qualcomm een vergoeding van 31,6 miljoen dollar betalen vanwege inbreuk op patenten. Dit werd vrijdag bekend. Volgens de jury van een rechtb...

15 mrt | meer...

Olieprijs licht lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones)De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag licht lager gesloten. Over de gehele week wist de olieprijs 4,4 procent te stijgen. De vraag naar olie groeit dit jaar vermoedelijk in e...

15 mrt | meer...

Europese beurzen sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger geindigd en behaalden op weekbasis een mooie winst. De STOXX Europe 600 index steeg 0,7 procent en sloot op 381,10 punten. De Duit...

15 mrt | meer...

Brussel hoger gesloten

(ABM FN)Brussel is vrijdag met winst gesloten. De sterindex Bel20 steeg 0,8 procent tot 3.638,63 punten. Europa-breed domineerden vrijdag de Brexit-perikelen en de handelsbesprekingen tussen de Ver...

15 mrt | meer...

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financile agenda voor Belgi tot en met maandag 25 maart 2019: MAANDAG 18 MAART 201909:00 Kwartaalherziening Euronext Brussel DINSDAG...

15 mrt | meer...

Aantal Amerikaanse vacatures iets omhoog

(ABM FN-Dow Jones)Het aantal vacatures in Amerika is in januari iets gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. In de eerst...

15 mrt | meer...

Amerikaans consumentenvertrouwen gestegen

(ABM FN-Dow Jones)Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in maart gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan. De in...

15 mrt | meer...

Industriele productie VS licht gestegen

(ABM FN-Dow Jones)De industrile productie in de Verenigde Staten is in februari gestegen, maar minder hard dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve. De product...

15 mrt | meer...

Wall Street beweegt richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende SP 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het gr...

15 mrt | meer...

Empire State index omlaag

(ABM FN-Dow Jones)De New York Fed index voor de industrie in de regio van New York is in maart gedaald. Dit bleek vrijdag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index. De ...

15 mrt | meer...

Beursblik: Econocom op goede weg

(ABM FN) De resultaten van Econocom Group in 2018 vormen een bevestiging van de plannen van het management. Dit stelde ING vrijdag in een reactie op de jaarresultaten van het bedrijf. De cijfers to...

15 mrt | meer...

Productie in bouwnijverheid gedaald in januari

(ABM FN)De seizoensgezuiverde productie-index in de bouwnijverheid heeft in januari 2019 een daling laten zien. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Belgische statistiek bureau Statbel. De index t...

15 mrt | meer...

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger, nadat het Britse Lagerhuis zoals verwacht donderdagavond instemde met een verzoek aan de Europese Unie om uitstel van een vertrek uit ...

15 mrt | meer...

Video: Tijdperk optimisme voorbij

(ABM FN-Dow Jones)Fidelity International houdt jaarlijks een enquête onder zijn 165 aandelen- en obligatie-analisten, die op hun beurt met zo'n 16.000 bedrijven contact onderhouden. Grethe Sc...

15 mrt | meer...

Beursupdate: Brussel gaat verder in het groen

(ABM FN)De Brusselse beurs noteerde vrijdag in het groen. De Bel20 index steeg met 0,8 procent op 3.637,37 punten. Donderdagavond stemde het Britse parlement daarnaast met een ruime meerderheid voo...

15 mrt | meer...

Video: Neerwaartse risico’s olieprijs

(ABM FN-Dow Jones)Senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO heeft zijn verwachtingen voor de TTF-gasprijs neerwaarts bijgesteld, onder andere vanwege een record LNG invoer. Wat de olieprij...

15 mrt | meer...

Inflatie eurozone loopt op

(ABM FN-Dow Jones)De consumentenprijzen in de eurozone zijn in februari sneller opgelopen dan een maand eerder. Dit bleek vrijdag ook uit een definitieve meting door Eurostat. Het inflatiecijfer vo...

15 mrt | meer...

Beursblik: Nyrstar erkent verwatering

(ABM FN)Nyrstar heeft voor het eerst bevestigd dat de kapitaalherstructurering tot een aanzienlijke verwatering zal leiden. Dit concludeerde analist Stijn Demeester van ING, nadat Nyrstar afgaf dat...

15 mrt | meer...

Volkswagen verzet zich tegen aantijgingen SEC

(ABM FN-Dow Jones)Volkswagen stelt dat een aanklacht van de Amerikaanse toezichthouder SEC tegen de autobouwer en een voormalige CEO wettelijk en feitelijk niet klopt en dat het zich verzet tegen m...

15 mrt | meer...

Belgische autoverkoop licht onder druk

(ABM FN)Registraties van nieuwe personenauto's in de Europese Unie zijn in februari verder gedaald, waarbij ook de verkoop in Belgi licht onder druk stond. Dit meldde de Europese brancheorganisatie...

15 mrt | meer...

Brussel wacht nipt hogere opening

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat vrijdag naar verwachting een licht hogere opening tegemoet. Wall Street sloot donderdagavond nog per saldo bijna onveranderd, terwijl het sentiment in Azi vanochten...

15 mrt | meer...

Greenyard lanceert transformatieplan

(ABM FN) Greenyard heeft een transformatieplan aangekondigd en zoekt een investeerder die bereid is om vers kapitaal in te brengen. Dit meldde de onderneming uit Sint-Katelijne-Waver vrijdag voorbe...

15 mrt | meer...

Bank of Japan handhaaft monetair beleid

(ABM FN-Dow Jones)De Bank of Japan heeft zijn ruime monetaire beleid gehandhaafd in een poging de inflatie te stimuleren. Dit maakte het monetaire beleidsorgaan van Japan vrijdag bekend Het belangr...

15 mrt | meer...

Tesla introduceert model Y

(ABM FN-Dow Jones)Tesla heeft vannacht in Los Angeles zijn nieuwe model Y gelanceerd. Deze wagen zal vanaf 39.000 dollar te koop zijn en moet kopers meer keuze bieden. De productie van de Y zal ver...

15 mrt | meer...

Europese beurzen openen voorzichtig hoger

(ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen gaan vrijdag een iets hogere opening tegemoet. IG Markets voorziet een openingswinst van 8 punten voor de Duitse DAX, een vlakke opening voor de Franse CAC 40 ...

15 mrt | meer...

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financile agenda voor Belgi tot en met vrijdag 22 maart 2019: VRIJDAG 15 MAART 2019- Geen agendapunten MAANDAG 18 MAART 201909:00 Kw...

15 mrt | meer...
Market Monitor

Zoek in nieuws

Zoeken

Aandelen in het nieuws

ALTICE EUROPE N.V. 2,812 +0,006 / +0,21%
AMG 23,500 +0,350 / +1,51%
Arcadis 16,890 +0,100 / +0,60%
ASML 173,160 +1,840 / +1,07%
BAM 3,650 +0,070 / +1,96%
Curetis 0,900 +0,047 / +5,51%
VolkerWessels 17,060 +0,140 / +0,83%

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group