Nieuws | Beursduivel.be

Nieuws van woensdag 15 mei 2019

Beursupdate: AEX op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn woensdag bijna alle AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Alleen ING bleef op zijn plaats. Aegon (+1,2%)ArcelorMittal ...

15 mei | meer...

Cisco overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Cisco Systems heeft beter dan verwacht gepresteerd in het afgelopen kwartaal en is ook positiever dan verwacht voor de omzet in het lopende boekjaar. Dat bleek woensdag na het sl...

15 mei | meer...

Geopolitieke onrust steunt olieprijs

(ABM FN-Dow Jones)De olieprijs is woensdag licht hoger gesloten, onder invloed van geopolitieke spanningen en hogere aandelenkoersen op Wall Street. Een future voor een vat ruwe olie sloot 0,4 proc...

15 mei | meer...

Wall Street op winst

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden woensdag op winst, na een lagere opening, na berichten die werden gezien als positieve ontwikkelingen in de internationale handelsrelaties. De SP50...

15 mei | meer...

Toch winst voor Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, herstellend van eerdere verliezen na een bericht over mogelijk uitstel van Amerikaanse importheffingen voor Europese auto's en g...

15 mei | meer...

Flink meer inkomsten Aedifica

(ABM FN) Aedifica heeft in het afgelopen kwartaal flink hogere huurinkomsten gerealiseerd. Dit bleek uit de resultaten van de zorgvastgoedinvesteerder over het afgelopen derde kwartaal van het gebr...

15 mei | meer...

Brussel blijft in ban van handelsconflict

(ABM FN) Het herstel van de Brusselse beurs was slechts van korte duur en woensdag gingen we licht negatief de dag uit, al trad er in de namiddag herstel op. De Bel20 index ging fractioneel lager o...

15 mei | meer...

Amerikaanse olievoorraden gestegen

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie. In de week eindigend op 10 mei stegen de voorr...

15 mei | meer...

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN-Dow Jones)Hieronder volgen de belangrijkste items op de financile agenda voor Belgi tot en met donderdag 23 mei 2019: DONDERDAG 16 MEI 201907:00 Care Property Invest – Cijfers eerste ...

15 mei | meer...

Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in mei sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek woensdag uit data van de National Association of Home Builders. De NAHB-huizenin...

15 mei | meer...

Video: Rob Stuiver tipt Shell

(ABM FN-Dow Jones)Fondsmanager Rob Stuiver van VOC Fonds en RBA Fonds tipt het aandeel Royal Dutch Shell. De fondsmanager neemt het aandeel onder de loep en presenteert meerdere manieren om winst t...

15 mei | meer...

Industriele productie VS gekrompen

(ABM FN)De industrile productie in de Verenigde Staten is in april gedaald, waar werd gerekend op een pas op de plaats. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve. De product...

15 mei | meer...

Eerste Belgische handelsoverschot in maanden

(ABM FN) De buitenlandse handel van Belgi is gegroeid in februari met een eerste overschot in maanden. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Nationale Bank. De handelsbalans voor februari sloot ...

15 mei | meer...

Wall Street beweegt richting lagere opening

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende SP 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,7 procent in het...

15 mei | meer...

Empire State index flink omhoog

(ABM FN-Dow Jones)De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in april gestegen. Dit bleek woensdag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index. De in...

15 mei | meer...

Macy's verslaat verwachtingen weer ruimschoots

(ABM FN-Dow Jones)Macy's heeft het in de eerste dertien weken eindigend op 4 mei beduidend beter gedaan dan voorzien en bevestigde daarbij de outlook voor het lopende boekjaar. Dit bleek woensdag u...

15 mei | meer...

Alibaba boekt dubbelcijferige winstgroei

(ABM FN-Dow Jones)Alibaba heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit bleek woensdag voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal van zijn gebr...

15 mei | meer...

Flinke winststijging Tencent

(ABM FN-Dow Jones)Tencent heeft in het eerste kwartaal van 2019 de winst sterk zien stijgen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Chinese internetgigant. De winst klom met 17 procent naar 27,2 mil...

15 mei | meer...

Beursblik: Azie aanjager Ageas

(ABM FN) De zwakke cijfers van Ageas in Belgi werden goedgemaakt door sterke resultaten in Azi. Dit stelden woensdag de analisten van ING in een reactie op de kwartaalupdate.Het nettoresultaat van ...

15 mei | meer...

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen noteerden woensdag lager nadat vanochtend een verdeelde set macrocijfers de markt in kwam, waaruit een vertraging in China en een opleving van de Duitse econom...

15 mei | meer...

Inflatie België daalt

(ABM FN)De Belgische inflatie in april is lichtjes gedaald op maandbasis. Dit bleek woensdag uit de cijfers van Statbel.De Belgische inflatie bedroeg in april 2,0 procent ten opzichte van 2,2 proce...

15 mei | meer...

Beursupdate: Brussel weer omlaag

(ABM FN)Het herstel van de Brusselse beurs lijkt slechts van korte duur zijn geweest. Woensdag ging de beurs weer omlaag. Rond de klok van elf uur verloor de Bel20 0,5 procent op 3.477,54 punten.De...

15 mei | meer...

Groei economie eurozone trekt aan

(ABM FN-Dow Jones)De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal iets aangetrokken. Dit bleek woensdag uit een nieuwe cijfermeting van statistiekbureau Eurostat. Het bruto binnenlands produc...

15 mei | meer...

Daling bouwproductie België

(ABM FN)De productie in de bouwnijverheid is in maart gedaald. Dit bleek woensdag uit de voorlopige cijfers van Statbel.De seizoensgezuiverde productie-index in de bouwnijverheid vertoont in maart ...

15 mei | meer...

IEA stelt groeiraming olievraag neerwaarts bij

(ABM FN-Dow Jones)Het Internationaal Energie Agentschap heeft zijn raming voor de vraag naar olie in 2019 licht neerwaarts bijgesteld. Dit bleek woensdag uit het maandrapport van de International E...

15 mei | meer...

Beursblik: sterke Ageas resultaten

(ABM FN) De kwartaalresultaten van Ageas waren opnieuw wat rommelig, maar in het algemeen wel sterk. Dit stelde analist Jason Kalamboussis van KBC Securities woensdag in een reactie op de cijfers v...

15 mei | meer...

TUI ziet verlies oplopen

(ABM FN)TUI heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de verliezen zien oplopen, omdat Pasen dit jaar vrij laat in het jaar viel en vanwege een overaanbod in Spanje. Dit bleek woensdag na...

15 mei | meer...

Beursupdate: kleine verlies

(ABM FN) De Brusselse beurs is woensdag met een klein verlies van start gegaan. De Bel20 daalde met 0,2 procent naar 3.489,09 punten. In de sterindex kwam Ageas nauwelijks van zijn plek. ING daalde...

15 mei | meer...

Franse inflatie stijgt

(ABM FN-Dow Jones)De Franse consumentenprijzen zijn in april harder gestegen dan bij een voorlopige peiling werd gerapporteerd. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van het Franse bureau voor...

15 mei | meer...

Beursblik: onrust over Duitsland onterecht

(ABM FN-Dow Jones)De sterke groei in het eerste kwartaal suggereert dat paniek over de toestand van de Duitse economie overdreven is. Dit stelde econoom Carsten Brzeski van ING woensdag. "Maar er i...

15 mei | meer...

Groen licht in Canada voor Mithra

(ABM FN)Mithra Pharmaceuticals heeft groen licht gekregen van de Canadese autoriteiten om Tibelia op de markt te brengen. Dit meldde het bedrijf woensdag.Tibelia is ontwikkeld door Mithra als een k...

15 mei | meer...

RWE boekt hogere aangepaste nettowinst

(ABM FN-Dow Jones)RWE heeft in de eerste drie maanden van 2019 een hogere aangepaste winst geboekt, gesteund door sterke handelsprestaties, en bevestigde zijn prognoses voor het hele boekjaar. RWE ...

15 mei | meer...

UniCredit spreekt geruchten tegen

(ABM FN-Dow Jones)UniCredit heeft geen adviseurs in de arm genomen om een deal te sluiten. Dit maakte de Italiaanse bank bekend, nadat er in de media speculaties waren dat de bank in zee zou zijn g...

15 mei | meer...

Minder omzet en productie voor Salzgitter

(ABM FN-Dow Jones)Salzgitter heeft over het eerste kwartaal van 2019 de omzet en productie licht zien dalen, maar boekte toch een hogere winst. Dit bleek woensdag uit de cijfers van het Duitse staa...

15 mei | meer...

Duitse economie groeit

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid in vergelijking met een kwartaal eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistie...

15 mei | meer...

Groene start in de maak

(ABM FN)De Brusselse beurs zal woensdag met winst aan de nieuwe handelsdag beginnen, nadat Wall Street dinsdag overtuigend in het groen sloot. Dinsdag sloot de Brusselse sterindex reeds 1,2 procent...

15 mei | meer...

Ageas resultaat onder de verwachting

(ABM FN) Ageas heeft minder winst gerealiseerd dan verwacht in het eerste kwartaal 2019. Dit blijkt woensdag uit de kwartaalupdate van de verzekeraar.Het nettoresultaat bedroeg 251 miljoen euro ter...

15 mei | meer...

Credit Agricole boekt licht lagere winst

(ABM FN-Dow Jones)Credit Agricole heeft in het eerste kwartaal van 2019 een licht lagere nettowinst geboekt terwijl de inkomsten zich vrijwel vlak ontwikkelden. Dit bleek woensdag voorbeurs tijdens...

15 mei | meer...

Europese beurzen openen in het groen

(ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. IG Markets voorziet een openingswinst van 30 punten voor de Duitse DAX, een plus van 15 punten voor de Franse CAC 40...

15 mei | meer...

Tekenen van afkoeling in China

(ABM FN-Dow Jones)De economische bedrijvigheid in China koelt af. Dit bleek woensdag uit macro-economische cijfers die het land publiceerde. De industrile productie groeide in april met 5,4 procent...

15 mei | meer...

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN-Dow Jones)Hieronder volgen de belangrijkste items op de financile agenda voor Belgi tot en met woensdag 22 mei 2019: WOENSDAG 15 MEI 201907:30 Ageas - Cijfers eerste kwartaal en jaarvergade...

15 mei | meer...

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group