Nieuws van woensdag 11 september 2019

Omzet Oracle onder verwachting

(ABM FN-Dow Jones)Oracle heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een minder hoge omzet behaald dan verwacht. Dit bleek woensdagavond uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse softwa...

11 sep | meer...

Techaandelen helpen Wall Street aan winst

(ABM FN-Dow Jones)De beurzen op Wall Street zijn woensdag hoger gesloten. De SP 500 eindigde 0,7 procent op 3.000,93 punten, de Dow Jones index won 0,9 procent en sloot op 27.137,04 punten en de Na...

11 sep | meer...

Olieprijs maakt duikeling

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag flink gedaald. Op een settlement van 55,75 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 1,65 dollar, of 2,9 procent minder waard. Olie kwam onder druk te...

11 sep | meer...

Bouygues halveert belang Alstom bijna

(ABM FN-Dow Jones) Bouygues verkoopt een deel van zijn belang in treinfabrikant Alstom. Dit meldde de Franse multinational woensdagavond. De verkoop van een 13 procent belang, waardeert de deal op ...

11 sep | meer...

Eerste halfjaar Hamon stelt teleur

(ABM FN)Hamon Group heeft in de eerste jaarhelft alweer een verlies geleden, maar houdt hoop voor de komende maanden. Dit bleek uit de resultaten die de bouwer van koeltorens woensdag nabeurs publi...

11 sep | meer...

Qrf internaliseert vastgoedbeheer

(ABM FN)Qrf City Retail gaat zijn vastgoedbeheer internaliseren. Dit meldde de vastgoedvennootschap woensdag nabeurs. Het bedrijf besteedde het technisch en administratief beheer sinds de beursgang...

11 sep | meer...

Brussel sluit uiteindelijk met flauwe winst

(ABM FN) Na een sterk groene opening heeft de Brusselse beurs woensdag weer heel wat terrein prijs gegeven, al ging de Bel20 index uiteindelijk 0,4 procent hoger de dag uit, op 3.677,36 punten. De ...

11 sep | meer...

IBA verkoopt nieuw systeem in Zuid-Afrika

(ABM FN) IBA heeft een contract getekend met iThemba Laboratory for Accelerator Based Sciences voor de installatie van een Cyclone70 cyclotron systeem in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Dit liet de s...

11 sep | meer...

Amerikaanse olievoorraden dalen verder

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week verder gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie. In de week eindigend op 6 september daa...

11 sep | meer...

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN-Dow Jones)Hieronder volgen de belangrijkste items op de financile agenda voor Belgi tot en met donderdag 19 september 2019: DONDERDAG 12 SEPTEMBER 2019- Geen agendapunten VRIJDAG 13 SEPTEMB...

11 sep | meer...

Kalme opening Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht hogere opening, nadat China sommige Amerikaanse producten vrijstelde van hogere importheffingen, voorafgaand aan hernieuwd...

11 sep | meer...

Trump wil negatieve rente

(ABM FN-Dow Jones)De Federal Reserve zou de rente naar nul of zelfs daaronder moeten verlagen. Deze oproep deed de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter. De VS zouden volgens de president a...

11 sep | meer...

Beursblik: Draghi heeft lot banken in handen

(ABM FN-Dow Jones)Het monetaire besluit van de Europese Centrale Bank donderdag zal cruciaal zijn voor de aandelenkoers van Europese banken, die de afgelopen twee jaar al zo veel waarde verloren. D...

11 sep | meer...

Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Kiadis

(ABM FN-Dow Jones)Jefferies heeft het koersdoel voor het aandeel Kiadis verlaagd van 17,00 naar 14,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit maakte de zakenbank woensdag in een analistenrappor...

11 sep | meer...

Beursupdate: Brussel sterk in het groen

(ABM FN)Na een sterk groene opening geeft de Brusselse beurs woensdagmiddag weer terrein prijs, al blijft men in het groen noteren. Rond het middaguur noteerde de Bel20 0,4 procent hoger op 3.676,6...

11 sep | meer...

Beursblik: UBS positief over vastgoed

(ABM FN-Dow Jones)UBS is positief gestemd over vastgoed en verhoogde het sectoradvies naar Overwogen. Dit bleek woensdag uit een rapport van de Zwitserse bank. De onzekerheid over de mondiale groei...

11 sep | meer...

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen noteerden woensdag hoger nu er op het politieke vlak zich iets meer ontspanning aftekende na het ontslag van de Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton doo...

11 sep | meer...

Update: Beurs Hong Kong doet bod op LSE

(ABM FN-Dow Jones)Hong Kong Exchanges Clearing heeft een overnamebod van 29,6 miljard Britse pond uitgebracht op London Stock Exchange. Per aandeel wil de bieder 20,45 pond in contanten betalen en...

11 sep | meer...

Beurs Hong Kong doet bod op LSE

(ABM FN)Hong Kong Exchanges Clearing heeft een overnamebod van 29,6 miljard Britse pond uitgebracht op London Stock Exchange. Per aandeel wil de bieder 20,45 pond in contanten betalen en 2,495 nie...

11 sep | meer...

Meer winst en omzet voor Inditex

(ABM FN-Dow Jones)Inditex heeft de winst en omzet in het eerste halfjaar van dit jaar zien oplopen. Dit bleek woensdag uit de resultaten van het Spaanse modeconcern over de periode die eindigde op ...

11 sep | meer...

Correctie: Beursblik: sterke resultaten TINC

(ABM FN)TINC heeft sterke resultaten geboekt, wat leidde tot een koersdoelverhoging van 13,00 naar 13,50 euro. Dit stelde analist Joachim Vansanten van KBC Securities woensdag. Mede door een verlag...

11 sep | meer...

Beursblik: sterke resultaten TINC

(ABM FN)TINC heeft sterke resultaten geboekt, wat leidde tot een koersdoelverhoging van 13,00 naar 13,60 euro. Dit stelde analist Joachim Vansanten van KBC Securities woensdag. Mede door een verlag...

11 sep | meer...

Beursupdate: Brussel gaat hoger van start

(ABM FN)De Brusselse beurs is woensdag sterk van start gegaan. Kort na de beursbel steeg de Bel20 0,4 procent naar 3.679,23 punten. Aperam steeg het meest onder de hoofdaandelen met een winst van 1...

11 sep | meer...

Hogere opening in de maak

(ABM FN)De Brusselse beurs gaat woensdag vermoedelijk hoger van start. Met een relatief lege agenda richten beleggers zich al op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank morgen. "Het is wait ...

11 sep | meer...

Celyad kondigt kapitaalverhoging aan

(ABM FN)Het biotechbedrijf Celyad werkt momenteel aan een nieuwe kapitaaloperatie waarmee het 2 miljoen nieuwe aandelen wil uitgeven. Dit meldde het bedrijf dinsdagavond nabeurs in een persbericht....

11 sep | meer...

Uber schrapt honderden banen

(ABM FN-Dow Jones)Uber heeft 435 man aan technisch personeel de wacht aan gezegd. Dit maakte de Amerikaanse taxidienst dinsdag in een interne memo bekend die is ingezien door The Wall Street Journa...

11 sep | meer...

Xior investeert weer in Spanje

(ABM FN)Xior Student Housing heeft een akkoord bereikt voor de overname van van de studentenresidentie Leonardo da Vinci in Madrid. Dit maakte de kotmadam woensdag voorbeurs bekend. Het gaat om een...

11 sep | meer...

Volkswagen geen interesse in Tesla

(ABM FN-Dow Jones)Volkswagen heeft geen interesse in het kopen van een belang in Tesla. Dit zei CEO Herbert Diess dinsdag tijdens een autoshow in Frankfurt. De topman zei Elon Musk, de oprichter va...

11 sep | meer...

Europese beurzen openen hoger

(ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. IG Markets voorziet een openingswinst van 52 punten voor de Duitse DAX, een plus van 9 punten voor de Franse CAC 40 ...

11 sep | meer...

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financile agenda voor Belgi tot en met woensdag 18 september 2019: WOENSDAG 11 SEPTEMBER 201907:30 TINC - Jaarcijfers09:00 WDP - Bav...

11 sep | meer...
Market Monitor

Zoek in nieuws

Zoeken

Aandelen in het nieuws

Ahold Delhaize 22,900 0,000 / 0,00%
Air France-KLM 7,988 -0,304 / -3,67%
ArcelorMittal 13,764 -0,226 / -1,62%
Avantium 4,700 -0,070 / -1,47%
DSM 113,550 -0,700 / -0,61%
Galapagos 223,700 -3,900 / -1,71%
GrandVision 27,660 +0,040 / +0,14%
IMCD 76,150 -2,100 / -2,68%
ING 9,166 -0,344 / -3,62%
OCI 16,880 +1,355 / +8,73%
Philips Koninklijke 41,000 -1,865 / -4,35%
Wolters Kluwer 67,100 -1,000 / -1,47%