Nieuws van maandag 6 april 2020

Kraft Heinz profiteert van hamsteraars

(ABM FN-Dow Jones) Kraft Heinz heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van een zeer sterke vraag naar zijn producten en merken, te midden van de verregaande maatregelen die landen hebben genomen ...

06 apr | meer...

Olieprijs daalt weer

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gedaald. Op een settlement van 26,08 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,26 dollar of 8 procent minder waard. Het optimisme over mogelijke nieuw...

06 apr | meer...

Federal Reserve helpt kleine bedrijven

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve gaat krediet verstrekken aan kleine bedrijven in de Verenigde Staten. Dit meldde de Amerikaanse centrale bank maandagavond. De Fed zet een faciliteit op om len...

06 apr | meer...

Europese beurzen sluiten flink hoger

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn de nieuwe week optimistisch begonnen. De Stoxx Europe 600 index sloot maandag 3,7 procent hoger op 320,58 punten. De Duitse DAX steeg 5,8 procen...

06 apr | meer...

D’ieteren trekt verwachting in

(ABM FN) D’Ieteren heeft de vooruitzichten voor 2020 ingetrokken. Dit bleek maandagavond uit een persbericht van de holding met participaties in onder meer Belron en Moleskine. “COVID-1...

06 apr | meer...

Sioen annuleert dividend

(ABM FN) Sioen Industries heeft vanwege de corona-uitbraak besloten om geen dividend uit te keren. Dit maakte de textielgroep maandagavond bekend. De activiteiten gingen sterk van start totdat de u...

06 apr | meer...

Bel20 sluit sterk hoger

(ABM FN) De Brusselse beurs is maandag sterk hoger gesloten nu de verspreiding van het coronavirus wereldwijd lijkt te vertragen. De Bel20 index won 3,9 procent tot 2.969,80 punten. De toename van ...

06 apr | meer...

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende SP 500 index noteerden pakweg een halfuur voor de openingsbel 3,4 procent hoger. Aan...

06 apr | meer...

JP Morgan overweegt schrappen dividend

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten waren slecht voorbereid op de corona-uitbraak en JPMorgan overweegt om het dividend op te schorten. Dit zei CEO Jamie Dimon maandag in een brief gericht aan z...

06 apr | meer...

Oprichter easyJet vreest geldnood

(ABM FN-Dow Jones)EasyJet kan mogelijk al in augustus in geldproblemen komen, of eerder, als de prijsvechter zijn order van 4,5 miljard euro bij Airbus niet afzegt. Dat heeft de oprichter Stelios H...

06 apr | meer...

Beursupdate: Europese beurzen staan hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren maandag rond het middaguur fors hoger, na voorzichtige tekenen dat de verspreiding van het coronavirus aan het vertragen is.De breed samengestelde STO...

06 apr | meer...

Beursblik: Recticel krijgt aanvaardbare prijs

(ABM FN) Recticel heeft een aanvaardbare prijs gekregen voor de verkoop van de Automotive Interiors-divisie en het 50 procent belang in Eurofoam. Dit stelden de analisten van KBC Securities maandag...

06 apr | meer...

Beursblik: Berenberg verdedigt koopadvies ING

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft veel kritiek gekregen van beleggers op het koopadvies voor het aandeel ING, en de analisten lichten daarom nader toe waarom zij geloven dat de bank een sterkere r...

06 apr | meer...

Beursupdate: Brussel opent fors hoger

(ABM FN) De Brusselse beurs is zoals verwacht fors hoger aan de handelsweek begonnen. Kort na de beursbel noteerde de Bel20 4,3 procent hoger op 2.975,85 punten. WDP nam de leiding onder de hoofdaa...

06 apr | meer...

Saverys brengt belang in Euronav terug

(ABM FN) CMB en Saverco hebben hun belang in Euronav verkleind. Dit bleek uit een transparantiemededeling van de olierederij. Saverco, de familiale holding van de familie Saverys, duikt onder de pa...

06 apr | meer...

Positieve weekstart Bel20 verwacht

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat maandag naar verwachting fors hoger van start. Afgelopen week koerste de Bel20 index op weekbasis nog bijna onveranderd op 2.857,05 punten op vrijdag. Onder meer ee...

06 apr | meer...

Duitse fabrieksorders dalen

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse fabrieksorders zijn in februari gedaald, terwijl het cijfer over januari neerwaarts werd bijgesteld. Dit bleek maandag uit cijfers van statistiekbureau Destatis. De ord...

06 apr | meer...

Financieel directeur Lufthansa stapt op

(ABM FN-Dow Jones) Financieel directeur Ulrik Svensson van Lufthansa heeft besloten om per direct het bedrijf te verlaten, vanwege gezondheidsredenen. Dit maakte de luchtvaartmaatschappij maandag b...

06 apr | meer...

Degiro meldt veel nieuwe klanten

(ABM FN-Dow Jones) Degiro heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 137.000 nieuwe klanten verwelkomd, waarvan het merendeel in maart. Dat maakte de onlinebroker maandag bekend. Het aantal actief g...

06 apr | meer...

Consumentenvertrouwen Japan flink omlaag

(ABM FN-Dow Jones) Het Japanse consumentenvertrouwen is in maart stevig gedaald. Dit bleek maandag uit cijfers van de Japanse overheid. De vertrouwensindex daalde van 38,3 naar 30,9. Deze daling wa...

06 apr | meer...

Recticel kondigt grote desinvestering aan

(ABM FN) Recticel heeft de divisie Automotive Interiors en het belang van 50 procent in soepelschuim joint venture Eurofoam verkocht. Dit maakte Recticel maandag voorbeurs bekend. "Beide transactie...

06 apr | meer...

Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel ING

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor ING verlaagd van 13,50 naar 8,60 euro met een onveranderd koopadvies. De Nederlandse banken behoren volgens Jefferies momenteel tot de slechtst...

06 apr | meer...

Bijna 1,3 miljoen besmettingen met coronavirus

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn maandag bijna 1,3 miljoen besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd, waarbij het aantal in de Verenigde Staten hard oploopt. Dit blijkt mandagochtend uit data...

06 apr | meer...

Europese beurzen openen in het groen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen koersen maandag af op een hogere opening IG voorziet een openingswinst van 332 punten voor de Duitse DAX, een plus van 135 punten voor de Franse CAC 40 en een...

06 apr | meer...

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group