Nieuws van woensdag 8 april 2020

Wall Street houdt flinke winsten vast

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurs wist woensdag, in tegenstelling tot de dag ervoor, de winsten vast te houden. De toonaangevende SP 500 index sloot 3,4 procent in het groen op 2.749,98 punte...

08 apr | meer...

Europese beurzen lager de dag uit

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag overwegend lager gesloten, maar een groot deel van de verliezen werd gedurende de dag ingelopen. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index ...

08 apr | meer...

Home Invest Belgium bevestigt dividend

(ABM FN) Home Invest Belgium zal het slotdividend van 1,10 euro per aandeel in mei uitkeren. Dit bevestigde het vastgoedbedrijf woensdag nabeurs via een persbericht. Eerder werd al 3,75 euro uitgek...

08 apr | meer...

Brussel groen de dag uit

(ABM FN) De Brusselse beurs sloot woensdag licht in het groen, temidden van minder overtuigende Europese buren. De Bel20 index won 0,7 procent op 3.055,32 punten. “De liquiditeit in de aandel...

08 apr | meer...

Flinke toename Amerikaanse olievoorraden

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA. In de week...

08 apr | meer...

McDonald's flink getroffen door coronacrisis

(ABM FN-Dow Jones) McDonalds heeft in maart een flinke terugval gezien in de omzet en haalde in het eerste kwartaal 6,5 miljard dollar in contanten uit de markt om de coronacrisis het hoofd te bied...

08 apr | meer...

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurs stevent woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende SP 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,2 procent in het g...

08 apr | meer...

Brussel verhoogt heffingen op Chinees staal

(ABM FN-Dow Jones)De Europese Commissie heeft de importheffingen verhoogd op staal uit China, Indonesi en Taiwan, om dumpen van staal tegen lage prijzen op de Europese markt tegen te gaan. Dit maak...

08 apr | meer...

H&M leent bij

(ABM FN-Dow Jones) Hennes Mauritz heeft een nieuw doorlopend krediet van 980 miljoen euro afgesloten voor 12 maanden, om zijn liquiditeitenbuffer te versterken in verband met de coronacrisis. Dat ...

08 apr | meer...

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag lager, waarbij beleggers eens te meer beseffen dat de coronacrisis voorlopig niet ten einde is en de economische nasleep langdurig is en ve...

08 apr | meer...

Beursupdate: Brussel iets lager

(ABM FN) De Brusselse beurs heeft woensdagochtend een beetje terrein prijsgegeven, maar bleef wel boven de 3.000 punten. Richting einde van de voormiddag noteerde de Bel20 0,5 procent lager op 3.01...

08 apr | meer...

Beursblik: ING vindt Aperam weer koopwaardig

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies voor het aandeel Aperam verhoogd van Houden naar Kopen met handhaving van het koersdoel op 26,00 euro. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de ban...

08 apr | meer...

Beursupdate: Brussel lager van start gegaan

(ABM FN) De Brusselse beurs is woensdag, zoals verwacht, lager van start gegaan. Kort na de beursbel noteerde de Bel20 0,6 procent lager op 3.016,41 punten. Aperam nam de leiding onder de hoofdaand...

08 apr | meer...

Hoekstra nog altijd tegen eurobonds

(ABM FN-Dow Jones) Er is in de Eurogroep nog geen overeenstemming over de inzet van het Europees Stabiliteits Mechanisme ESM om de huidige coronacrisis te bezweren. Dit bleek woensdag uit tweets va...

08 apr | meer...

Ageas stelt betaling dividend uit

(ABM FN) Ageas heeft besloten, na de aanbevelingen van de Nationale Bank van Belgi, om zijn dividenduitkering over 2019 uit te stellen. Dit meldde de verzekeraar woensdagochtend. Ageas is steeds va...

08 apr | meer...

Brussel vermoedelijk lager van start

(ABM FN) De Brusselse beurs zal woensdag naar verwachting met verlies van start gaan. Dinsdag steeg de Bel20 nog met 2,2 procent tot bijna 34 punten boven de 3.000 punten. Wall Street sloot dinsdag...

08 apr | meer...

Telenet versterkt liquiditeitspositie

(ABM FN) Telenet heeft een nieuw wentelkrediet uitgegeven om de liquiditeit te versterken. Dit maakte het telecombedrijf dinsdagavond bekend. Het nieuwe wentelkrediet bedraagt 510,0 miljoen euro op...

08 apr | meer...

Levi Strauss presteert beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Levi Strauss heeft het afgelopen kwartaal de winst- en omzetverwachtingen overtroffen. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de resultaten van de spijkerbroekengigant. De fabrikant zei h...

08 apr | meer...

Europese beurzen openen lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. "De markten handelen op de besmettingscurve in de VS", zei analist Kelvin Tay van UBS in Singapore. Beleggers wacht...

08 apr | meer...

Ruim 1,4 miljoen besmettingen met coronavirus

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn woensdag ruim 1,4 miljoen besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd, waarbij het aantal in de Verenigde Staten hard oploopt. Dit blijkt woensdagochtend uit da...

08 apr | meer...

Japanse machine-orders gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De machine-orders in Japan zijn in februari gedaald. Dit bleek woensdag uit overheidscijfers. De totale waarde van de machine-orders daalde op maandbasis met 6,9 procent, na een ...

08 apr | meer...

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group