Nieuws van vrijdag 22 mei 2020

Adempauze oliemarkt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gedaald. Op een settlement van 33,25 dollar, werd de julifuture West Texas Intermediate 0,67 dollar of 2,0 procent minder waard. Op weekbasis steeg de oli...

22 mei | meer...

Europese beurzen terughoudend het weekend in

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag verdeeld geindigd. De STOXX Europe 600 index sloot fractioneel lager op 340,17 punten. De Duitse DAX liet een bescheiden winst zien van ...

22 mei | meer...

Brussel immuun voor mondiale zorgen

(ABM FN) Op een rustige dag waarop de meeste banken en bedrijven de brug maken in Belgi, was er weinig nieuws te melden. Al lopen de spanningen in het buitenland terug op nu China en de VS meer en ...

22 mei | meer...

Toch groene start voor Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen klauterden vrijdag richting de openingsbel op en lijken hoger te gaan openen, om de weekwinsten verder aan te scherpen in aanloop naar een lang weekend voo...

22 mei | meer...

ECB ziet geen V-vormig herstel

(ABM FN-Dow Jones)De Europese Centrale Bank heeft bij zijn laatste monetaire beleidsvergadering geconcludeerd dat een V-vormig herstel van de coronacrisis nagenoeg uitgesloten is, aangezien het ver...

22 mei | meer...

Machtsgreep oprichter easyJet mislukt

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van de Britse luchtvaarder easyJet hebben op een buitengewone aandeelhoudersvergadering in meerderheid gestemd tegen het voorstel om een aantal bestuursleden te...

22 mei | meer...

Dubbelcijferige omzetstijging Alibaba

(ABM FN-Dow Jones) Alibaba heeft afgelopen kwartaal een flink hogere omzet behaald, maar zag de winst afkalven door dalende beurskoersen. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de Chinese e-c...

22 mei | meer...

Deere ziet omzet bijna een vijfde dalen

(ABM FN-Dow Jones) Deere Co heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en de winstgevendheid met dubbele cijfers zien dalen. Dit bleek vrijdag voorbeurs met de publicatie van de resultaten van de Am...

22 mei | meer...

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag lager, nadat Wall Street donderdag de handelssessie in de min de afsloot en China de markt geen houvast bood op economisch perspectief en na...

22 mei | meer...

Beursupdate: Brussel weer in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs noteert vrijdag opnieuw in het rood. De Bel20 index daalde rond de klok van elf uur 0,5 procent naar 2.926,41 punten. Na Hemelvaartsdag donderdag, toen de beurs 1,8 proc...

22 mei | meer...

Coronacrisis raakt Burberry

(ABM FN-Dow Jones) Burberry heeft afgelopen boekjaar minder omzet geboekt, maar wist operationeel wel weer winst te boeken, terwijl de verkopen in maart keihard daalden. Dit maakte het Britse modeb...

22 mei | meer...

Britse detailhandelsomzet hard gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De Britse detailhandelsverkopen zijn in april fors gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Britse statistiekbureau. De volumedaling bedroeg op maandbasis 18,1 procent. Eco...

22 mei | meer...

Bel20 waarschijnlijk lager van start

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat vrijdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de index van de 50 grootste Europese ondernemingen, de Euro Stoxx 50, wezen een uur voor de beursgo...

22 mei | meer...

China geeft geen groeidoel

(ABM FN-Dow Jones) China heeft voor het eerst in lange tijd geen groeidoel afgegeven. Dit bleek vrijdag tijdens de aftrap van de jaarlijkse bijeenkomst van het Chinese Volkscongres. Afgelopen jaar ...

22 mei | meer...

Europese beurzen openen lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen koersen vrijdag af op een rode opening. IG voorziet een openingsverlies van 94 punten voor de Duitse DAX, een min van 40 punten voor de Franse CAC 40 en een d...

22 mei | meer...

Ruim 5,1 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels meer dan 5,1 miljoen besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd, waarbij de aantallen in Rusland en Brazili hard oplopen. In de Verenigde Staten zijn...

22 mei | meer...

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group