Nieuws van zaterdag 23 januari 2021

AstraZeneca levert minder coronavaccins aan EU

(ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca zal in de Europese Unie minder coronavaccins leveren dan oorspronkelijk verwacht. Dit meldde de Brits-Zweedse farmareus vrijdag. "Hoewel er geen vertraging zal zijn b...

22 jan | meer...

Wall Street neemt gas terug

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten op Wall Street zijn vrijdag overwegend lager gesloten. De SP 500 verloor 0,3 procent bij een slot van 3.841,47 punten en de Dow Jones index daalde 0,6 procent ...

22 jan | meer...

Europese beurzen lager het weekend in

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag in het rood geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,6 procent lager op 408,54 punten. De Duitse DAX liet een verlies zien van 0,2 p...

22 jan | meer...

Atenor verkoopt Lot 4 aan Home Invest

(ABM FN) Atenor heeft het terrein Lot 4 van Cit Dox verkocht aan Home Invest Belgium. Dit meldden de twee vastgoedbedrijven vrijdagavond. Deze verkoop is onderworpen aan de gebruikelijke opschorten...

22 jan | meer...

Bel20 sluit met verlies

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag met verlies gesloten in een week waarbij vooral de inauguratie van Amerikaanse president Biden en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank centraal ston...

22 jan | meer...

Amerikaanse olievoorraden verder gestegen

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn afgelopen week gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.  In de week eindigend op 15 j...

22 jan | meer...

Meer bestaande woningen verkocht in VS

(ABM FN)  De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in december zoals verwacht gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel. Het aantal verkoc...

22 jan | meer...

Economische activiteit VS stijgt harder

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de industrie en dienstensector in de Verenigde Staten is in januari harder gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics. D...

22 jan | meer...

Futures VS in het rood

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat vrijdag lager van start met koersverliezen voor Intel en vooral IBM. Futures op de SP 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel 0,6 procent lager en d...

22 jan | meer...

Tencent wil 6 miljard dollar lenen - media

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese internetgigant Tencent wil 6 miljard dollar lenen bij een groep banken. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen.  Volgens data van het persbureau...

22 jan | meer...

Schlumberger overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Schlumberger heeft het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtroffen. Dit bleek vrijdag na publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal van de Amerikaanse oliedienstve...

22 jan | meer...

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag lager na een positief verlopen week, waarin de negatieve opwinding nagenoeg afwezig was en de aandelenmarkten kozen voor het noorden, maar w...

22 jan | meer...

KBC vrijgesproken in witwaszaak

(ABM FN) KBC is in een witwaszaak volledig vrijgesproken door de Correctionele Rechtbank van Gent. Dit meldde de bank vrijdagochtend.  Het dossier heeft betrekking op de wijze waarop enkele Belgisc...

22 jan | meer...

Beursupdate: rode koersen in Brussel

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdagochtend, net zoals de omringende beurzen, verder gedaald. Richting het einde van de voormiddag noteerde de Bel20 1,0 procent lager op 3.732,67 punten.  “Na een...

22 jan | meer...

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Telenet

(ABM FN) UBS heeft het koersdoel voor Telenet verhoogd van 33,00 naar 36,00 euro met een onveranderd Neutraal advies. Dit bleek uit een rapport van analist Polo Tang. De analist verwacht over het v...

22 jan | meer...

Britse dienstensector implodeert

(ABM FN-Dow Jones) De economie van het Verenigd Koninkrijk is in januari stevig onder druk komen te staan door een enorme krimp van de dienstensector. Dit meldde Markit vrijdag op basis van voorlop...

22 jan | meer...

Industrie eurozone groeit minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De industrie van de eurozone is in januari minder hard gegroeid ten opzichte van december. Dit bleek vrijdagochtend uit voorlopige cijfers van Markit Economics. De inkoopmanagers...

22 jan | meer...

Bod op Orange Belgium officieel

(ABM FN) Het bod van moederbedrijf Orange op de aandelen Orange Belgium die het nog niet in handen heeft, is inmiddels officieel bevestigd. Dit bleek uit een persbericht van toezichthouder FSMA.  H...

22 jan | meer...

Duitse industrie groeit minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse industrie is in januari minder hard gegroeid dan in december. Dit bleek vrijdagochtend uit voorlopige cijfers van Markit Economics. De inkoopmanagersindex voor de indus...

22 jan | meer...

Franse industrie wint aan kracht

(ABM FN-Dow Jones) De Franse industrie is in januari iets harder gegroeid dan in december, maar de dienstensector liet juist meer krimp zien. Dit bleek vrijdagochtend uit voorlopige cijfers van Mar...

22 jan | meer...

Beursupdate: Brussel opent lager

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag lager van start gegaan. Kort na de beursbel noteerde de Bel20 0,7 procent lager op 3.744,55 punten.  In de hoofdindex trok Sofina de kop met een stijging van ...

22 jan | meer...

Britse detailhandelsverkopen licht in de plus

(ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in het Verenigd Koninkrijk zijn in december licht gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Britse bureau voor de statistiek. De verkopen stegen me...

22 jan | meer...

Crescent haalt vers geld op

(ABM FN) Crescent heeft een financieringsovereenkomst gesloten met LDA Capital Limited. Dit kondigde het Leuvense bedrijf vrijdagochtend aan.  LDA Capital Limited zal de komende drie jaar maximaal ...

22 jan | meer...

Remy Cointreau boekt weer omzetgroei

(ABM FN-Dow Jones) Rémy Cointreau heeft in de eerste negen maanden van het lopende gebroken boekjaar de omzet zien afnemen, maar het derde kwartaal liet weer groei zien. Dit bleek vrijdagochtend ui...

22 jan | meer...

MDxHealth haalt 25 miljoen euro op

(ABM FN) MDxHealth heeft 25 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van 27,8 miljoen nieuwe aandelen. Dit liet het biotechbedrijf donderdagavond laat weten.  De nieuwe aandelen werden voor 0,90 euro...

22 jan | meer...

Europese beurzen openen in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. IG voorziet een openingsverlies van 38 punten voor de Duitse DAX, een min van 25 punten voor de Franse CAC 40 en een...

22 jan | meer...

Japanse consumentenprijspeil verder omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Japan zijn in december opnieuw gedaald. Dit bleek vrijdag uit overheidscijfers. Op jaarbasis daalden de prijzen met 1,2 procent en op maandbasis was er s...

22 jan | meer...

Japanse industrie krimpt toch weer

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse industrie is in januari toch weer licht gekrompen na in december een pas op de plaats te hebben gemaakt. Dit bleek vrijdagochtend uit voorlopige cijfers van Markit Eco...

22 jan | meer...

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront