Care IS Vermogensbeheer genomineerd voor Gouden Stier | Beursduivel.be

Care IS Vermogensbeheer genomineerd voor Gouden Stier

Door Belegger.nl op 23 okt 2015 om 09:45 | Views: 490

Care IS Vermogensbeheer genomineerd voor Gouden Stier

Voor het derde jaar op rij is Care IS Vermogensbeheer genomineerd voor een Gouden Stier in de categorie beste vermogensbeheerder. Tijd om de mensen en de filosofie achter Care IS iets beter te leren kennen. Wij spraken met Loege Schilder, bestuurder bij de vermogensbeheerder.

Voor de mensen die jullie nog niet kennen, wie zijn jullie?

“Mijn naam is Loege Schilder en samen met Laurens Leek ben ik in 2010 gestart met Care IS Vermogensbeheer. We zijn beiden afkomstig uit Volendam en hebben na onze studie ervaring opgedaan bij vermogensbeheerders en bij private banks. Met het oprichten van Care IS wilden we graag een antwoord geven op de tijd van de woekerpolissen en ingewikkelde beleggingsproducten; beiden vonden we dat vermogensbeheer onafhankelijker en transparanter moest.”

Wat is jullie filosofie?

“Wij vinden dat het beheren van vermogen volledig transparant moet zijn. Ook met persoonlijk contact kan dit tegen lage kosten. We hebben wellicht niet de laagste kosten, we zijn dan ook geen online partij, maar we hanteren een eerlijke prijs. En geïnteresseerden kunnen bij ons instappen vanaf 100.000 euro. Wat beleggen betreft vinden we het inbouwen van neerwaartse bescherming erg belangrijk. Als de markt tegen zit, bouwen we het risico af. Denk bijvoorbeeld aan de problemen rondom China en het Volkswagen-schandaal. Momenteel is zo’n 20% van onze aandelenpositie liquide.” 

Waarin proberen jullie je te onderscheiden van andere partijen?

“Wat wij anders doen, is dat we alleen in indexfondsen beleggen en zodra de risico’s toenemen, stappen we uit. Die benadering moet natuurlijk wel bij je passen. Laatst is een klant bij ons weggegaan, omdat hij verlangde dat we een actieve handelsstrategie zouden hanteren. Daar geloven wij echter niet in."

"Je investeert voor de lange termijn en onze klanten kiezen voor vermogensbehoud in tijden dat het wat minder gaat. Ze kiezen dus voor zekerheid en betalen een soort ‘verzekeringspremie’ voor het geval het echt fout gaat, bijvoorbeeld toen de IT-bubbel wèl barstte of toen Lehman omviel.”

Maakt het een verschil dat jullie uit Volendam afkomstig zijn?

“Ik denk het wel, we zijn misschien wat meer down to earth dan andere partijen. Maar ook dat moet bij je passen, sommige mensen zijn daar misschien niet naar op zoek. Voor ons klantenbestand maakt het niet uit; we hebben klanten van Maastricht tot Winschoten en ook mensen die in het buitenland wonen. We zijn vooral gegroeid doordat familie, vrienden of kennissen van klanten goede verhalen gehoord hebben. Mond-tot-mondreclame is voor ons erg belangrijk.”

Wat vinden jullie ervan dat jullie voor de derde keer op rij zijn genomineerd voor een Gouden Stier?

"Uiteraard zijn we daar erg blij mee. We hebben nu drie keer mee gedaan en we zijn drie keer genomineerd. De eerste keer was het wel echt een verrassing. Ik hoorde het destijds op mijn vakantieadres, en ik heb toen bij het ontbijt al de champagne ontkurkt!"

"De tweede en de derde maal hebben we ons beleggingsvoorstel weer bijgeschaafd en verbeterd. Ik zou zelfs teleurgesteld zijn geweest als we niet ook dit jaar genomineerd waren. Om maar even in Volendamse visserstermen te blijven; drie maal is scheepsrecht, dus hopelijk winnen we dit jaar!”

Meer weten over Care IS Vermogensbeheer? Bekijk onderstaand video-interview:

Meer informatie over de Gouden Stier vindt u op goudenstier.nl

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group