Trend Invest over hun Gouden Stier-nominatie | Beursduivel.be

Trend Invest: 'Onze trends doen het beter dan de AEX-index'

Door Belegger.nl op 3 nov 2015 om 09:22 | Views: 1.547

Trend Invest: 'Onze trends doen het beter dan de AEX-index'

Trend Invest mag zich dit jaar rekenen tot de vier partijen die kans maken op de Gouden Stier voor beste beleggingsinnovatie. Wat maakt Trend Invest innovatief? En hoe werken de producten van het bedrijf?

Wij spraken erover met Robert Schuckink Kool, directeur van Trend Invest.

Wat maakt Trend Invest volgens jullie innovatief?

"Meestal kijk je als belegger naar het aanbod van aandelen en/of beleggingsfondsen en probeer je daar de beste uit te halen. Als je dat goed wilt doen, kost dat nogal wat tijd. Maar je kan het ook anders aanpakken. Kijk om je heen; welke ontwikkelingen, welke trends zie je? Een heel ander vertrekpunt, maar eigenlijk veel logischer, veel intuïtiever. Wij faciliteren dus beleggen in trends en thema’s, in plaats van individuele aandelen en fondsen. En dat bestond nog niet; niet in Nederland en ook niet in Europa."

Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit?

"Stel, je gelooft in de toekomst van zonne-energie. Dan kan je bij Trend Invest beleggen in de trend zonne-energie. Een trend is een selectie van aandelen, meestal tussen de 10 en 30, die nauw aansluit bij een thema. In het geval van zonne-energie bestaat de selectie in totaal uit 20 verschillende aandelen. Je bent dus direct heel breed gespreid."

Hoeveel keuze hebben beleggers bij Trend Invest?

"Momenteel kunnen beleggers kiezen uit 16 verschillende trends, gebaseerd op een idee of een trend. Zo kan je bij ons beleggen in bijvoorbeeld vrouwen aan de top, gezonde voeding en robotica. De meest populaire trends op dit moment zijn zonne-energie, biotech, online shopping, cybersecurity en prijsvechters (in de lucht)." 

Hoe worden de trends geselecteerd?

"Wij kijken wat de verwachtingen zijn voor wat betreft een verdere groei van bepaalde trends. En we onderzoeken gelijktijdig of er belangstelling bij beleggers is om in deze trends te beleggen. Als de verwachtingen goed zijn en beleggers vinden deze trends ook interessant, gaan we kijken of we de trend ook daadwerkelijk kunnen maken."

"Belangrijk daarbij is dat er voldoende aandelen moeten zijn die we in de trend kunnen opnemen. Dat is niet altijd het geval. We zouden bijvoorbeeld heel graag de trend elektrisch rijden willen bouwen, maar er zijn echter veel te weinig aandelen van “pure players” beschikbaar. Eigenlijk is Tesla de enige."

Hoe zien jullie de toekomst voor Trend Invest?

"Het concept slaat aan. Dat is wel duidelijk na een jaar. Ik had een jaar geleden niet durven dromen dat er zoveel beleggers in een jaar tijd een Trend Invest-rekening zouden openen. En we zien dat de belangstelling, nu Trend Invest steeds bekender wordt, alleen maar groeit. Waar ik ook blij mee ben zijn de rendementen. Die kunnen per trend behoorlijk verschillen, maar gemiddeld doen de trends het bijvoorbeeld dit jaar een stuk beter dan de AEX-index." 

Meer weten over Trend Invest? Bekijk dan onderstaande video. 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group