IVM Caring Capital belegt in de winnaars van de toekomst | Beursduivel.be

IVM Caring Capital belegt in de winnaars van de toekomst

Door Belegger.nl op 4 nov 2015 om 10:58 | Views: 584

IVM Caring Capital belegt in de winnaars van de toekomst

IVM Caring Capital dingt ook dit jaar mee naar een Gouden Stier in de categorie beste vermogensbeheerder. Hans Volberda, CEO bij IVM Caring Capital, legt uit dat beleggen ook op een maatschappelijk verantwoorde manier kan, zonder daarbij de rendementsdoelstelling uit het oog te verliezen. En dat in combinatie met een integrale aanpak van vermogensbeheer.

"Met verantwoord investeren bedoelen wij investeren met de volgende generaties in het achterhoofd", zegt Volberda. "Volgens ons kun je pas met een beleggingsvoorstel komen als je eerst financieel overzicht van je cliënt hebt gecreëerd in een gedegen financieel rapport."

"Redelijk uniek voor onze aanpak is dat nalatenschapsplanning, tot een levenstestament aan toe, een integraal onderdeel uitmaakt van onze financiële planning. Pas dan komen we met concrete beleggingsvoorstellen."

Welvaart in bruikleen

"Voorop staat dat het vermogen nu en in de toekomst goed moet renderen. Maar we willen naast het vermogen ook de wereld waarin we nu leven wel kunnen doorgeven aan volgende generaties. Wij zeggen: de welvaart waar we nu van genieten, is geen erfenis. We hebben het in bruikleen. En iets wat je in bruikleen hebt, daar moet je zuinig op zijn."

"Het is dan ook onze missie en drive om onze beleggers in staat te stellen een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappelijk relevante issues op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur."

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maar hoe brengt IVM Caring Capital deze laatste overtuiging in de praktijk? Volberda: "Wij beleggen wereldwijd in zowel aandelen als obligaties, maar alleen in bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat houdt onder andere in dat ze een goed bestuur moeten hebben, goed om willen gaan met de diverse belangen van de verschillende stakeholders en oog hebben voor de directe leefomgeving en de impact van het bedrijf op haar 'footprint'."

Voor de selectie van de bedrijven maakt IVM Caring Capital gebruik van de diensten van onderzoeksbureau Sustainalytics. "Zij helpen ons in onze keuzes. Sustainalytics volgt 3400 grote bedrijven wereldwijd en screent deze bedrijven op de mate waarin ze duurzaam ondernemen. Vervolgens selecteren wij 35 tot 40 bedrijven, verdeeld over verschillende sectoren."

Winnaars van de toekomst

De CEO wijst erop dat bij IVM Caring Capital uitsluitend op verantwoorde wijze belegd kan worden. "Bij een aantal banken en vermogensbeheerders is het een optie, maar wij kiezen er echt vol overtuiging voor om alleen maatschappelijk verantwoord te investeren. Wij denken dat dit ook de enige juiste weg is naar de winnaars van de toekomst."

Volberda wil in dat kader graag nog een belangrijk vooroordeel wegnemen. "Veel mensen denken dat duurzaam beleggen ten koste gaat van het rendement. Wij willen duidelijk maken dat verantwoord beleggen een keuze is die het rendement juist in positieve zin beïnvloedt. Daarom zijn we ook verheugd dat we wederom genomineerd zijn voor een Gouden Stier. Het is voor ons een mooi platform om te laten zien wat ons drijft. Een integrale vermogensbeheeraanpak met het oog op volgende generaties."

Op Goudenstier.nl leest u alles over de genomineerden en het selectieproces. 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.