NN IP tweemaal kanshebber voor Gouden Stier 2015 | Beursduivel.be

NN Investment Partners tweemaal genomineerd voor Gouden Stier

Door Belegger.nl op 9 nov 2015 om 09:52 | Views: 933

NN Investment Partners tweemaal genomineerd voor Gouden Stier

NN Investment Partners (NN IP) mag zich dit jaar rekenen tot de genomineerden in maar liefst twee prijscategorieën van de Gouden Stier 2015: beste duurzame beleggingsfonds (Groene Stier) en beste mixfondsen-range. Wij vroegen Ronald Sminia, Head of Retail Clients Netherlands, naar de strategie en voordelen van deze fondsen.

Onder andere met het NN Duurzaam Aandelen Fonds maakt NN IP kans op een felbegeerde Gouden Stier-award. En hoewel over de hele beleggingsrange van NN IP al veel duurzame elementen te vinden zijn, gaat hier voor het NN Duurzaam Aandelen Fonds een schepje bovenop. "Zo worden bepaalde activiteiten, zoals de wapen- en tabaksindustrie, helemaal uitgesloten omdat ze niet duurzaam genoeg zijn." 

In de andere sectoren wordt juist gebruik gemaakt van een best-in-class benadering: "Stel dat je in zo’n geval kijkt naar drie verschillende oliebedrijven en één daarvan heeft duurzaamheid hoog in het vaandel én goede financiële vooruitzichten, dan heeft dat bedrijf goede papieren om in portefeuille te komen." 

Duurzaam randje

Het NN Duurzaam Aandelen Fonds blijft daarmee volgens Sminia wel een wereldwijd aandelenfonds net als alle andere wereldwijde aandelenfondsen, "alleen dan met een groen randje er omheen".

En terwijl veel beleggers denken dat duurzaamheid ten koste gaat van performance, is het NN Duurzaam Aandelen Fonds het levende bewijs dat dat niet zo is, stelt Sminia. "Het analyseren van de duurzaamheid helpt het risicomanagement en je performance, omdat het een vollediger overzicht van de kansen en risico’s van een bedrijf geeft. " 

Ook over de NN Dynamic Mix Funds - genomineerd voor beste mixfondsen-range - spraken we uitgebreid met Sminia. In onderstaande video legt hij uit hoe mixfondsen precies werken en wat de voordelen zijn.

Kijk voor meer informatie over onder andere de genomineerden op Goudenstier.nl.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group