DeGiro: 'Wij zijn niet goedkoop, anderen zijn duur' | Beursduivel.be

DeGiro: 'Wij zijn niet goedkoop, anderen zijn duur'

Door Belegger.nl op 10 nov 2015 om 09:16 | Views: 2.793

DeGiro: 'Wij zijn niet goedkoop, anderen zijn duur'

Ook dit jaar is DeGiro genomineerd voor een Gouden Stier in de categorie beste Broker. De ‘luis in de pels’ van de traditionele brokers wil vooral inzetten op een combinatie van veiligheid en de laagste tarieven. Wij spraken erover met Gijs Nagel, oprichter en directeur van DeGiro.

“Wij zijn de eerste broker waarbij de particuliere belegger tegen dezelfde tarieven kan handelen als de professional. DeGiro bestaat al sinds 2008, maar vanaf september 2013 bieden we particulieren de mogelijkheid om tegen ‘groothandelsprijzen’ te beleggen”, steekt Nagel van wal.

"Wij zijn gemiddeld 80% goedkoper dan onze concurrenten. Dit getal is niet zomaar uit de lucht gegrepen, maar gebaseerd op een uitgebreide vergelijking in zestien producten ten opzichte van vijf andere brokers."

Maar het draait niet alleen om de laagste tarieven, benadrukt hij. "Wat de klant wil, is veiligheid. Of het nu gaat om sparen, beleggen of het pensioen; mensen willen hun financiële huishouding in een veilige omgeving kunnen doen. Wij hebben voor onze professionele klanten al een uitermate veilig platform gecreëerd, dus het veiligheidsaspect is bij ons al goed geregeld."

Verademing

De kritiek die Nagel vaak ter ore komt, is dat DeGiro dan vast moet inleveren op het product of de service. "Het is niet altijd gemakkelijk om je daar tegen te verdedigen. Ik zou willen zeggen: neem eens kijkje op onze site en zie hoe eenvoudig het is om bij ons een rekening te openen. Bij veel brokers moet je eerst een papierwinkel invullen en kun je na een week of nog langer pas aan de slag. Bij ons kun je binnen tien minuten beginnen met beleggen. Zowel het instappen als het proces erna is heel eenvoudig. Klanten zeggen het een verademing te vinden."

"Vaak wordt de conclusie getrokken dat wij ‘alleen maar’ goedkoop zijn. Maar vergeet niet dat het product of het aandeel waar het om gaat, nog steeds hetzelfde is. Vergelijk het voor het gemak maar eens met energie, de verschillende leveranciers leveren hetzelfde product maar het tarief kan honderden euro’s verschillen. Zo is het ook met beleggen. Het FD rekende vorig jaar uit dat een actieve belegger honderden en de zeer actieve zelfs duizenden euro’s kan besparen door te switchen."

"Wij rekenen voor particulieren gewoon hetzelfde tarief als we al rekenden voor professionals, daar hebben wij niets aan veranderd. Hierdoor besparen al onze klanten tezamen rond de 60 miljoen euro aan kosten per jaar. Je zou het dus ook kunnen omdraaien en zeggen dat andere brokers duur zijn."

Nominatie

Hoe kijkt Nagel aan tegen de nominatie voor een Gouden Stier? "Dat vinden we fantastisch. We zijn in 2015 enorm hard gegroeid; begin dit jaar hadden we 30.000 klanten, waar we er eind van dit jaar 100.000 willen hebben. We hebben ook behoorlijk wat aandacht gekregen in de media, helaas niet altijd positief. Maar dat hoort er als prijsvechter een beetje bij, zeker als je zo hard groeit. Als we vanuit de industrie een bekroning in de vorm van een Gouden Stier ontvangen, zouden we daar zeer vereerd mee zijn."

In onderstaande video vertelt Nagel meer over zijn plannen om de grootste broker van Europa te worden. 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.