BUX: 'Heel trots op Gouden Stier' | Beursduivel.be

BUX: 'Heel trots op Gouden Stier'

Door Belegger.nl op 17 nov 2015 om 14:01 | Views: 1.566

BUX: 'Heel trots op Gouden Stier'

Tijdens een feestelijke avond op donderdag 12 november kreeg BUX de Gouden Stier voor beste Beleggingsinnovatie uitgereikt. Wij vroegen Niels Vrijhoeven, brand editor in chief bij BUX, om een reactie.

“We zijn uiteraard ontzettend trots op het winnen van een Gouden Stier”, zegt Vrijhoeven. “Het is echt een prijs van kenners; de jury heeft veel verstand van zaken. Wij zijn bezig om beleggen op een 180 graden andere manier te benaderen en dan bestaat het gevaar dat dit niet helemaal begrepen wordt. Dat is niet gebeurd en daar zijn we erg blij mee.”

BUX kwam onlangs niet al te rooskleurig naar voren in het tv-programma TROS Radar. Wat vindt Vrijhoeven daarvan? “Iedereen die een beetje verstand heeft van beleggen weet dat wij niet op één hoop gegooid kunnen worden met binaire opties; dat is wat Radar doet. Er werd gezegd dat BUX net als binaire opties een soort gokken is. Dat is natuurlijk onzin; naarmate mensen meer ervaring krijgen, worden ze steeds beter. Dan kun je het geen gokken noemen. Ook werd gezegd dat het gevaarlijk is. Natuurlijk kun je bij ons geld verliezen, maar nooit meer dan de inleg. Het moet wel leuk blijven. Dat is ook precies wat wij de gewone mens willen laten ervaren; hoe leuk en spannend beleggen kan zijn.”

In bescherming nemen

Volgens Vrijhoeven neemt BUX juist veel maatregelen om mensen tegen zichzelf in bescherming te nemen. “Ten eerste kunnen gebruikers niet meer geld verliezen dan zij inleggen, en daarnaast kunnen ze bij aandelen bijvoorbeeld geen hefboom hoger dan vijf gebruiken.” Dat is volgens de brand editor een belangrijk punt.

“Wij maken gebruik van CFD’s. Dat betekent dat je geen echte aandelen koopt, maar een soort kopie. Sommigen aandelen kosten zomaar honderden dollars, denk aan Google. Het voordeel is dat je nu met veel kleinere bedragen al in zo’n aandeel kunt beleggen. Het percentage dat het werkelijke aandeel stijgt, krijg jij op je rekening bijgeschreven. CFD’s hebben echter niet zo’n goede naam, omdat je bij sommige partijen met hefbomen van wel 200 kunt werken. Je kunt bedenken hoe dat fout gaat als je met 100 euro belegt en de koers onderuit gaat. Bij ons werken we dus met beperkte hefbomen. Het is een gemiste kans dat Radar dit niet allemaal duidelijk heeft uitgelegd.”

“Ons voornaamste doel is het toegankelijk maken van beleggen voor iedereen”, besluit Vrijhoeven. “We zijn blij dat de jury ons erkent door middel van het toekennen van deze prijs. Dat vinden we echt te gek.”

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group