Beursexperts verwachten veel van Shell en KPN in oktober | Beursduivel.be

Experts positief over Shell, KPN en Randstad

Door Belegger.nl op 3 okt 2016 om 11:31 | Views: 12.622

Experts positief over Shell, KPN en Randstad

Hoe kijken beursexperts tegen de komende maand aan en van welke aandelen verwachten zij goede resultaten? Voor oktober blijven zij voorzichtig, zo blijkt uit de enquête die Corné van Zeijl, strateeg bij Actiam, onder 54 beursexperts uitvoerde.

Van Zeijl: “September was een bewegelijke maand, hoewel de AEX per saldo niet veel bewoog. Het venijn zat hem toch in de staart. Eerst kwam als een donderslag bij heldere hemel de OPEC met een overeenkomst over productiebeperking. Vervolgens namen de angsten voor het voortbestaan van Deutsche Bank toe. Of zoals een expert het zo mooi zei: As Deutsche Bank goes, so goes the market.”

Gerust hart

“Toch werd het openingsverlies van 2% weer omgezet in een kleine winst en ging iedereen weer met een gerust hart het weekend in. Deutsche Bank zou immers heus wel weer gered worden, zo leek men te denken.”

Voor oktober blijven de experts uitermate voorzichtig. “De optimisten en de pessimisten houden elkaar precies in evenwicht. Men beseft heel goed dat we over een maand vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen zitten. Deze factor werd dan ook door diverse beursprofessionals genoemd, maar ze waren er nog niet over uit wie er zou winnen. Ook noemden diverse experts de aanstaande kwartaalcijfers als belangrijke factor.”

Slechte keuzes voor september

Toppers september Stemmen Rendement Floppers september Stemmen Rendement
ING +6 -2,0% Altice -5 +7,0%
ABN Amro +5  0,0% Boskalis -3 -1,1%
Heineken +5 -2,2% Galapagos -3 +17,6%
Aegon +4 -7,2%  Randstad -3 -4,1%
      SBM Offshore -3 -3,7%
      Unibail-Rodamco -3 -2,4%
      Wolters Kluwer -3 +1,2%


Qua aandelenkeuzes was september simpelweg een erg slechte maand. “Dat komt vooral door Galapagos. Dat aandeel steeg met dikke dubbele cijfers (+18%), maar experts hadden het aandeel bij de floppers gezet. Ook de flopperkeuze voor Altice (+7%) en topperkeuze voor Aegon (-7%) waren niet om over naar huis te schrijven.”

Lees ook: De 17 meest aantrekkelijke dividendaandelen

Shell bij de toppers voor oktober

Voor de komende maand zijn de meningen wat meer verdeeld, zegt Van Zeijl. “Aan de flopperskant kwamen duidelijk de namen naar voren van aandelen die het de afgelopen maanden al heel goed hebben gedaan. In het derde kwartaal is Galapagos 16% gestegen en ABN Amro 24% en dat voor een bank. Wolters heeft het in gehele jaar al prachtig gedaan (+25%). Bij de toppers ziet u twee energienamen staan, waarschijnlijk vanwege de gestegen olieprijs.”

Toppers oktober Stemmen Floppers oktober Stemmen
Shell +4 Galapagos -4
KPN +3 Gemalto -4
Randstad +3 Wolters Kluwer -4
SBM Offshore +2 ABN Amro -3


Lees ook: Vier koopjes in de gezondheidszorg

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.