'Het blijft in Europa oppassen voor beweeglijkheid' | Beursduivel.be

'Het blijft in Europa oppassen voor beweeglijkheid'

Door Belegger.nl op 6 dec 2016 om 15:55 | Views: 3.332

'Het blijft in Europa oppassen voor beweeglijkheid'

Het was voorheen relatief rustig in Europa. Inmiddels is dat anders en is er volop onzekerheid over onder andere de aanstaande verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Dat stelt Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management in een nieuwe aflevering van Aegon Beleggings TV.

Wanneer wordt gekeken naar de reële economie dan zijn de cijfers eigenlijk wel heel goed, stelt Van den Heuvel. "We hebben recent de inflatiecijfers gezien maar ook het ECB-beleid lijkt goed te werken. De grote vraag is wat gaan ze nu doen. Maar economisch gaat het goed. De werkloosheid is aan het dalen, de economische groei is hoog, de inkomens stijgen, dus eigenlijk gaat het best goed met Europa."

Oppassen voor beweeglijkheid

Als belegger kijkt Aegon nu vooral naar wat aantrekkelijke waarden zijn op de lange termijn. Toch moet men volgens Van den Heuvel wel oppassen voor de kortetermijnbeweeglijkheid rondom uitslagen zoals die van Trump of de Brexit. "Daar moet je niet al te gevoelig voor zijn. Dus we proberen daar toch relatief voorzichtig in te gaan. Tegelijkertijd blijven we ervan overtuigd dat de eurozone wel in tact blijft en dat ook de Europese Unie intact blijft en dat we het uiteindelijk wel doorkomen." 

Van den Heuvel gaat ook in op een ander thema dat een grote rol speelt op de financiële markten: de olieprijs. In onderstaande video vertelt hij meer over de ontwikkelingen rondom de olieprijs. 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.