Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
De aantrekkelijkst gewaardeerde aandelen van Europa

De aantrekkelijkste Europese aandelen van december

De Morningstar Europe Cor Pick List is een lijst met aandelen die in de ogen van Morningstar’s aandelenanalisten het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn. De lijst wordt iedere maand herzien. Aandelen die niet langer ondergewaardeerd zijn vallen af, en worden vervangen door bedrijven waar er nog wel ruimte zit tussen de koers en de fair value.

De bedrijven die op de lijst staan, hebben allen een concurrentievoordeel voor de lange termijn, ofwel een economic moat. De analisten selecteren voor elke sector top picks, die een concurrentievoordeel hebben en tegelijkertijd ondergewaardeerd zijn.

De afvallers

In december zijn 8 bedrijven afgevallen: Syngenta (grondstoffen), SFR Group (telecommunicatie), Carnival (cyclische consumentengoederen), Diageo (defensieve consumentengoederen), Core Laboratories (energie), Deutsche Boerse (financiële diensten), Julius Baer Gruppe (financiële diensten) en Bureau Veritas (industrie). 

Van de 8 zijn er 3 verdwenen omdat binnen hun sector andere aandelen aantrekkelijker zijn geworden: Syngenta werd vervangen door Givaudan voor de grondstoffensector, in de telecom ging SFR Group eruit ten gunste van Telefonica en in defensieve consumentengoederen is Imperial Brands nu een betere keuze dan Diageo.

De overige afvallers zijn uit de lijst verdwenen om positieve redenen: hun koers is zo ver opgelopen dat er geen sprake meer is van een korting ten opzichte van de Fair Value.

Nieuw op de lijst

De nieuwkomers zijn, naast de genoemde Givaudan, Telefonica en Imperial Brands, verder Kingfisher (cyclische consumentengoederen), Petrofac (energie), Banco Balbao Vizcaya, Argentaria (beide financiële diensten), Smiths Group (industrie) en National Grid (nutsbedrijven).

Bekijk hieronder de volledige lijst voor december 2016:

 

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht