18 beleggingsfondsen met de hoogste Morningstar-rating | Beursduivel.be

18 beleggingsfondsen met Goud-rating

Door Belegger.nl op 23 dec 2016 om 16:20 | Views: 7.107

18 beleggingsfondsen met Goud-rating

De fondsanalisten van Morningstar zijn zo kritisch, dat slechts 6% van de fondsen zie zij onderwerpen aan een analyse, een Gouden rating krijgt. Morningstar heeft een overzicht samengesteld met een selectie van fondsen met de hoogste rating.

Voor de Morningstar Analyst Rating worden de fondsen beoordeeld op vijf punten: het team, het proces, het fondshuis, de prestaties en de kosten.

Benchmark verslaan

Op basis van dit onderzoek schatten de fondsanalisten het potentieel van een fonds in om toegevoegde waarde te creëren, zo schrijft fondsanalist Jeffrey Schumacher. “Met andere woorden: in welke mate achten we het fonds in staat om de benchmark te verslaan?”

“De fondsen waarbij we de grootste overtuiging hebben dat ze de potentie hebben om hun benchmark kunnen verslaan, belonen we met een Gold-rating, maar ook van de fondsen met een Silver- en Bronze-rating verwachten wij dat ze toegevoegde waarde kunnen leveren en een goede optie voor beleggers zijn.”

Alleen kansrijke fondsen

Fondsen waarbij Morningstar dit potentieel niet ziet, maar ook geen tekortkomingen signaleert, worden beoordeeld met een Neutral-rating. Fondsen met te weinig kwaliteit krijgen een Negative-rating.

“Van het huidige fondsuniversum dat wij beoordelen, heeft 6% een Gold-rating, 22% een Silver-rating en 44% een Bronze-rating. Daarnaast krijgt 26% een Neutral-rating en 1% een Negative-rating. Dat lage percentage Negatives komt doordat we vaak besluiten een fonds niet langer te volgen nadat we deze beoordeling hebben afgegeven. Zoals gezegd willen we onze tijd vooral besteden aan kansrijke fondsen.”

Sterkste overtuigingen

Er zijn in Europa 67 fondsen met Gouden rating, waarvan er 18 in Nederland verkrijgbaar zijn. De onderstaande lijst toont deze fondsen:

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.