Morgan Stanley positief over aandelen Japan en Europa | Beursduivel.be

'Verruil aandelen VS voor aandelen Europa'

Door Belegger.nl op 27 dec 2016 om 14:25 | Views: 5.561

'Verruil aandelen VS voor aandelen Europa'

Trumponomics kan wel eens meer beloven dan het daadwerkelijk kan waarmaken. Europa kan daarentegen juist best meer gaan realiseren dan het belooft. 

Dat stelt Andrew Sheets, head of cross-asset strategy bij Morgan Stanley, meldt Bloomberg.  

Het feit dat de dollar op het hoogste niveau in 14 jaar staat ten opzichte van de euro en de S&P 500 nieuwe records bereikt, toont volgens hem aan dat beleggers de risico’s onderschatten dat Trump een meer protectionistisch beleid zal omarmen wanneer de Amerikaanse economische groei het niet haalt bij zijn campagnebeloften. 

"De meeste beleggers gaan ervan uit dat Trump sommige vriendelijke dingen zal uitvoeren en geen van de onvriendelijke dingen zal uitvoeren", zei Sheets die verwacht dat in 2017 Europese en Japanse aandelen het beter zullen doen dan Amerikaanse aandelen. 

Outperformance Europa

Sheets verwacht dat de MSCI Europe Index volgend jaar 6% omhoog kan, terwijl de S&P 500 blijft hangen rond de 2.300 punten. De outperformance zal worden gedreven door aantrekkende Europese bedrijfswinsten en door de mogelijkheid dat populistische kandidaten niet de overhand zullen krijgen in de Duitse en Franse verkiezingen van volgend jaar. Een zorg die nu nog zorgt voor vertroebelde vooruitzichten voor Europese beleggingen. 

Zelfs als Trump fiscale stimuleringsmaatregelen doorvoert en zich niet inlaat met grootschalig protectionisme, kan de economische groei volgens Sheets nog steeds tegenvallen. "De verrassing voor volgend jaar zou dan ook kunnen zijn dat de VS het lastig heeft om te voldoen aan de verwachtingen."

Sheets adviseert uit Amerikaanse aandelen te stappen en ziet Japan juist als top trade voor 2017. Hoewel Morgan Stanley vorig jaar nog de voorkeur gaf aan de VS boven Europa en Japan, is dat dit nu dus omgekeerd. "Er zijn een hoop dingen in het voordeel van Europa. Zo is er veel potentie voor de Europese bedrijfswinsten om volgend jaar te stijgen omdat ze nu in de basis zo laag zijn."

Lees ook: De aantrekkelijkste Europese aandelen van december

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.