Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Morgan Stanley ziet uitstappen voor de inauguratie als optie

'Koop de verkiezing, verkoop de inauguratie'

Amerikaanse aandelen rally’den sinds de presidentsverkiezingen, maar volgens Morgan Stanley is het verstandig om te bedenken wanneer weer uit te stappen. Vóór de inauguratie van Trump is wellicht het beste idee, schrijft de bank in een note.

“We zijn bezorgd over de stroom van berichten die vertellen dat beleggers niets hoeven te vrezen en bullish moeten zijn. Een deel van ons denkt dat we gewoon moeten verkopen voor de inauguratie. Immers, wat voor positiefs en spannends moet in de eerste weken daarop volgen?”

Blijft optimistisch

Het onderzoeksteam van de grote Amerikaanse bank stelt verder dat het optimistisch blijft wat betreft Amerikaanse aandelen, ook bij een lage winstgroei en hogere waarderingen. 

De Amerikaanse aandelenmarkt zette een omvangrijke rally in na de verkiezing van Trump. De Dow Jones kreeg er 9% bij, terwijl de S&P 500 er 6% bijkreeg en recordhoogtes aantikt. "Het is niet de vraag of, maar wanneer deze opleving afzwakt", staat in de note te lezen.

Onduidelijkheid

Morgan Stanley ziet nog geen duidelijk politiek beleid in 2017, en verklaart daarmee de middelmatige verwachting. “We denken toch dat de Republikeinse overwinning meer onzekerheid en volatiliteit met zich meebrengt, voor zowel de economie als voor de bedrijfswinsten.” Ook een Fed die zich meer hawkish opstelt, economische vertraging in China, een sterkere dollar en Europese politieke onzekerheid vormen risico’s, aldus de bank. 

Desondanks voorziet Morgan Stanley een S&P-koersdoel van 2300 punten voor het einde van 2017.

Lees ook: Wall Street blijft dominant in 2017

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht