4 keer tegen de stroom in beleggen | Beursduivel.be

'Aandelen zijn helemaal niet zo duur'

Door Belegger.nl op 6 jan 2017 om 11:36 | Views: 4.522

'Aandelen zijn helemaal niet zo duur'

Volgens strategen van Citi bestaat er een aantal aannames over de Amerikaanse aandelenmarkt dat niet gestaafd kan worden met cijfers. Zij noemen vier punten waarmee ze tegen de consensus in de markt ingaan.

Met de volgende punten strijken de strategen tegen de haren van de markt in:

'Aandelen zijn helemaal niet zo duur'

Analisten halen vaak de cyclisch aangepaste koers-winstverhouding, of CAPE (cyclically adjusted P/E) aan om te laten zien dat aandelen duur zijn. Citi stelt dat hoewel historisch gezien de waarderingen hoog zijn, dat niet zoveel hoeft te zeggen. Citi: “Dit wordt meestal door beren aangehaald, maar we zien bijna geen reden om dit te volgen. De CAPE heeft een zeer lage voorspellende waarde voor het aankomende jaar.”

'Bedrijven stellen hun investeringen niet echt uit'

Het echte probleem zit ‘m in de flinke daling van investeringen in de energie-industrie, stelt de bank. “Het is nu al een jaar of twee populair om te zeggen dat de bedrijfsinvesteringen zwak zijn, maar de harde cijfers laten zien dat dat niet waar is. De lage olieprijs heeft hier een belangrijke rol gespeeld, maar het herstelt nu.”

Beleggers hebben te veel gefocust op het terugkopen van eigen aandelen door bedrijven, stelt de bank. Dit zou een slecht teken zijn, omdat bedrijven dan geen goede investeringsmogelijkheden zien. “Maar buy backs kwamen maar geconcentreerd voor”, aldus Citi.

'Amerikaanse smallcaps gaan niet beter presteren dan largecaps'

Citi is niet van plan om, zoals de consensus voorschrijft, Amerikaanse smallcaps te kopen omdat die beter zouden presteren dan largecaps. “Door de belasting- en importmaatregelen die Trump wil nemen, gaat iedereen in de smallcaps. Wij denken echter dat largecaps zullen blijven outperformen. Een sterke dollar is voor smallcaps beter, maar de munt is al scherp geapprecieerd in de afgelopen maanden, dus toekomstige winsten zullen daar lastiger mee te behalen zijn.”

'Wij zijn overwogen in media-aandelen'

“Een voorkeur hebben voor mediabedrijven zorgt voor flink wat onbegrip. Dit vanwege de grote zorgen over bijvoorbeeld het dalende aantal abonnees, dat in toenemende mate kiest voor online aanbieders als Netflix of Amazon. Echter, de waarderingen zijn aantrekkelijk en zorgen voor een relatieve outperformance van de sector. Bovendien kunnen nieuwe technologieën als virtual en augmented reality een boost zijn voor de sector.”

Lees ook: Amerikaanse aandelen te duur?

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.