De Europese aandelen met de aantrekkelijkste waarderingen | Beursduivel.be

Aantrekkelijkste Europese aandelen voor januari

Door Belegger.nl op 9 jan 2017 om 11:05 | Views: 14.320

Aantrekkelijkste Europese aandelen voor januari

Met de Europe Core Pick List selecteert Morningstar de aantrekkelijkst gewaarde Europese aandelen. Iedere maand wordt de lijst herzien, en aandelen die niet langer ondergewaardeerd zijn, vallen af. Deze worden vervangen voor bedrijven waar nog wel ruimte is tussen de koers en de fair value.

Morningstar zoekt in elke sector vooral naar bedrijven met een wide moat, ofwel een belangrijk concurrentievoordeel voor de lange termijn. Bedrijven die ondergewaardeerd zijn en tegelijkertijd over een concurrentievoordeel beschikken, zijn de echte top picks.

Duurder

Voor januari geldt dat de hele lijst duurder is geworden, als gevolg van koersontwikkelingen. De sector gezondheidszorg heeft de hoogste korting, dus de gunstigste verhouding tussen de aandelenkoers en fair value. De sector telecommunicatie is een goede tweede.

De duurste sectoren zijn momenteel energie- en nutsbedrijven. Van beide prijkt dan ook maar één bedrijf op de lijst.

Afvallers

Zes van de zeven afvallers van de Europe Core Pick List voor januari zijn verdwenen vanwege een positieve reden: hun aandelenkoersen zijn dusdanig gestegen dat ze niet langer ondergewaardeerd zijn.

De zes zijn: Givaudan (grondstoffen), Sky (telecommunicatiediensten), Bayerische Motoren Werke (BMW) (cyclische consumentengoederen), Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (financiële diensten), Novartis (gezondheidszorg) en GEA Group (industrie).

De zevende is Centrica. Die is van de lijst verdwenen omdat de sector nutsbedrijven als geheel momenteel een minder gunstige koers/fair value-verhouding kent dan andere sectoren. In andere sectoren zijn aantrekkelijkere alternatieven te vinden.

Nieuw op de lijst

Bij de nieuwkomers zit geen enkele speler uit de sector nutsbedrijven, want zoals aangegeven is de verhouding tussen de koers en de fair value niet gunstig. Twee nieuwe bedrijven komen uit de financiële sector: Edenred en Julius Baer Gruppe.

De andere aanwinsten zijn: Syngenta (grondstoffen), SFR Group (telecommunicatie), Johnson Controls International (cyclische consumentengoederen), Sanofi (gezondheidszorg) en Rolls-Royce Holdings (industrie).

Hieronder vindt u een overzicht van de gehele lijst. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.