Bank of America Merrill lynch waarschuwt voor daling aandelenmarkt | Beursduivel.be

BofA waarschuwt voor meltdown aandelen

Door Belegger.nl op 10 jan 2017 om 11:30 | Views: 6.762

BofA waarschuwt voor meltdown aandelen

Strategen van Bank of America Merrill Lynch waarschuwen ervoor dat aandelen en grondstoffen richting 2018 te maken kunnen krijgen met een meltdown. De meltdown gaat echter vooraf aan een verdere stijging in de eerste helft van het jaar. 

"De huidige melt-up die begonnen is in februari 2015, zal gevolgd worden door een meltdown verderop in 2017”, stellen Michael Hartnett, chief investment strategist, en andere analisten van Bank of America Merrill Lynch in een note.

Daarmee is er volgens Harnett niet meteen sprake van het einde van de bullmarkt voor aandelen. Aandelen kunnen voorlopig nog doorstijgen, alvorens richting 2018 weer af te koelen. Bank of America Merrill Lynch heeft het eindejaarskoersdoel voor de S&P 500 staan op 2.300 punten, net iets boven het huidige niveau

Zorgen over Fed

Op korte termijn zouden beleggers zich zorgen kunnen maken over de Fed-vergaderingen op 1 februari en 15 maart, vooral omdat de loonstijging begint aan te trekken. Zo wijst Hartnett op het meest recente banenrapport waaruit de grootste gemiddelde stijging van het uurloon sinds 2009 bleek.

Aanhoudend sterke data rondom de banenmarkt en loongroei zouden kunnen wijzen op snellere acties van de Fed en dat is iets dat meer risicovolle activa kan doen pauzeren en happen naar adem, stelt Hartnett. 

Voorkeur voor Europa en Japan

Harnett geeft de voorkeur aan andere markten boven de Verenigde Staten. BofA is vooral gepositioneerd om te profiteren van stijgingen in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Wat betreft grondstoffen gaat de voorkeur uit naar olie boven andere grondstoffen. 

De strateeg verwacht dat de rally zal eindigen met een bullishe positionering, overdreven positieve winstvooruitzichten en een hawkish beleid. De positionering is nu wel bullish maar niet al te euforisch, meent hij.

Lees ook: 'Aandelen zijn helemaal niet zo duur'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.