Goldman adviseert Coca Cola en P&G van de hand te doen | Beursduivel.be

Goldman: Verkoop Coca Cola en P&G

Door Belegger.nl op 11 jan 2017 om 15:46 | Views: 2.664

Goldman: Verkoop Coca Cola en P&G

Volgens analisten van Goldman Sachs Group is het tijd om aandelen Coca Cola en Procter & Gamble van de hand te doen, meldt MarketWatch. De bank is nu bearish op de blue chip-consumentenaandelen, na drie jaar een neutrale overweging gehad te hebben.

De verwachtingen voor de omzetgroei van Coca Cola voor dit jaar zijn beneden verwachting, zeker in vergelijking met de wereldwijde markt voor non-alcoholische dranken, schrijft Goldman-analist Judy Hong in een rapport. 

Daarnaast kan de sterke dollar de winstgroei belemmeren. Volgens Hong kunnen beleggers beter op bier- en energiedrankfabrikanten focussen in plaats van op frisdrankfabrikanten.

“Wij kijken nu liever naar Amerikaanse bedrijven die meer op het binnenland gericht zijn, omdat multinationals pijn lijden door de dure dollar en de ophanden zijnde belastingmaatregelen. De zwakke valuta in opkomende markten drukt daarnaast de vraag in die landen."

Coca Cola sloot dinsdag op 41,04 dollar. Hong heeft een koersdoel van 39 dollar.

Procter & Gamble

Haar collega Jason English zette Procter & Gamble op Verkopen. Hij maakt zich zorgen over de waardering van het aandeel en over de mogelijkheid dat de omzetgroei gaat inzakken. 

“Wij zetten vraagtekens bij de doeltreffendheid van promotie in de VS. Wij zien een toenemende kwetsbaarheid als het gaat om marktaandeel. De markt raakt namelijk steeds verder gefragmenteerd, doordat de toetredingsbarrières voor andere bedrijven tot de markt lager worden.”

De koers/winstverhouding van P&G ligt op 21,6, dichtbij het hoogste niveau in 10 jaar en zo’n 10% boven de P/E van branchegenoten. Het aandeel P&G sloot dinsdag op 83,49 dollar. Het koersdoel van English is aanzienlijk lager: 77 dollar.

Warren Buffett

Miljardair Warren Buffett zal waarschijnlijk van mening verschillen met Goldman Sachs. Zijn bedrijf Berkshire Hathaway is de grootste aandeelhouder van Coca Cola, met 400 miljoen aandelen ofwel 9,3% van het totale aantal. De positie van Buffett in P&G is relatief klein, met 315.400 aandelen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group