Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
CEO BlackRock: Amerikanen niet zo euforisch over Trump

'Amerikanen niet zo euforisch als aandelenmarkt'

Volgens de CEO van BlackRock, met 4,6 biljoen dollar onder beheer de grootste vermogensbeheerder ter wereld, zijn Amerikanen lang niet zo enthousiast over Trump als de aandelenmarkt ons wil laten geloven. Dat zegt Larry Fink in een interview met Cnbc.

“Het klopt dat er meer vertrouwen is. Maar het is niet zo euforisch als op de Amerikaanse aandelenmarkt”, zegt hij. Volgens hem is de belangrijkste vraag hoe snel Trumps groeiplannen, zoals belastingverlagingen, doorgang vinden en hoe ambitieus ze blijken. Er is nu nog niet voldoende informatie, vindt hij.

Andere belangrijke vragen zijn volgens Fink in hoeverre het nieuwe beleid het begrotingstekort laat oplopen, en hoe hoog de spanningen met de belangrijkste handelspartners oplopen, wat tegenwind kan betekenen voor aandelen. 

Geen enorme verandering

Maar ongeacht het beleid van Trump, heeft de Amerikaanse economie al groeimomentum, stelt hij. "Ik verwacht niet zo heel veel veranderingen in regulering onder Trump. Banken zijn al in goede conditie, of er nu een verandering in regulering komt of niet."

Fink is lid van Trumps Strategic and Policy Forum, dat voorgezeten wordt door collega-miljardair Steve Schwarzman, CEO van vermogensbeheerder Blackstone. In het forum nemen meer grote namen plaats, onder wie Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht