John Beijer over aandelen ING, Air France-KLM, KPN en TomTom | Beursduivel.be

Hogere koersen ING

Door John Beijer op 22 feb 2017 om 10:55 | Views: 6.568

De AEX heeft zojuist de 500 punten even doorbroken met een hoogste punt op 500,94 punten. We moeten terug gaan tot midden 2015 toen we dat niveau nog zagen. De stemming op de wereldwijde beurzen blijft erg positief. Ook op Wall Street werden nieuwe all time highs neergezet. 

Als u een aandeel koopt voor bijvoorbeeld 14,88 euro, dan stelt u wellicht een doel om bijvoorbeeld met 10% winst te sluiten, of bijvoorbeeld op ronde getallen van 18 of 20 euro. Vanuit dat oogpunt is de 500 punten ook een barrière waar winstnemingen verwacht mogen worden. Ronde getallen lokken altijd winstnemingen uit.

AEX naar 510 punten

Het technische plaatje van de AEX ligt er prima bij. Zoals u in de onderstaande grafiek kunt zien, hebben we de eerste weken van 2017 bewogen in een tradingrange van globaal 480 als steun en 490 als weerstand. Ik heb daar ook de twee pijltjes voor u ingetekend. Ik verwacht nu dat we de 505 kunnen gaan opzoeken en daarna de 510 punten, mijn koersdoel. 


Veel fondsen liggen er technisch gezien erg goed bij en een aantal zet zelfs nieuwe all time highs neer, bijvoorbeeld ASML en afgelopen vrijdag Unilever. Rondom Unilever verwacht ik meer speculatie en ondanks het feit dat het een miljardenbedrijf is, lijkt het erop dat we op weg kunnen richting de 47 euro. Dips richting 41 euro mogen in mijn ogen aangegrepen worden om in te stappen.

Air France-KLM

Air France-KLM is één van mijn aandelen die in de kooplijst staat van 2017, samen met TomTom en KPN. TomTom trekt gelukkig langzaam maar zeker wat aan en KPN staat in de min. Air France-KLM is letterlijk opgestegen en heeft dit jaar al bijna 30% stijging laten zien. 

Omdat deze stijging in een zeer korte periode heeft plaatsgevonden, is het misschien verstandig om nu even wat winst te nemen. Het aandeel noteert momenteel tegen de weerstand aan op 6,80 euro, met een koers van 6,75 euro. Een terugval richting de 6 euro mag weer aangegrepen worden om in te stappen, is mijn idee.

ING

De financiële waarden zitten in een zijwaarts patroon in 2017. Aegon kwam met goede resultaten, ABN Amro kwam met prima resultaten en ook ING stelde zeker niet teleur. Toch zien we dat deze waarden ook in een bandbreedte bewegen die we zien bij de AEX. Het lijkt mij echter een kwestie van tijd voordat ING gaat uitbreken. 


Aandelen ING hebben bij mij een koersdoel van 16 euro en zolang we boven de 12 euro blijven, is het signaal long. De reorganisatie, mede ingegeven door het digitaliseren van de werkzaamheden, verloopt op schema. De rentes lopen wereldwijd iets op, wat positief is voor ING. De financiële markten trekken wereldwijd ook verder aan, wat ook positief moet zijn voor ING. Kortom, ik ben positief en geloof in hogere koersen voor ING.

Shell bijgekocht

De conclusie die we kunnen trekken voor de komende week is dat de AEX wellicht vanaf de ronde getallen een klein stapje mag terugvallen en daarna op weg kan naar de 510 punten. Bij een groot aantal fondsen, dat mede door goede bedrijfsresultaten wel erg hard is gestegen, mogen wat winstnemingen verwacht worden. Dat geeft weer nieuwe kansen om in te stappen. 

Diverse fondsen keren nu dividend uit en ook dat biedt mooie kansen om in te stappen. Zo heb ik deze week Shell bijgekocht vanaf 24,80 euro, op naar 28 euro.

Beijer heeft zakelijk calls PostNL, TomTom en Shell en privé longposities in Shell, Ahold, PostNL en Aegon.

John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft twintig jaar ervaring met de handel in opties en futures. Beursfoon geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot lagere termijn. De handelssignalen van Beursfoon worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group